Morgendagens elektronik  på MCH i Herning

Morgendagens elektronik på MCH i Herning

Intelligente emballager der kommunikerer om bl.a. indkøbslister og medicinbestilling er en del af fremtiden. Også på 'Electronics of Tomorrow' i MCH Messecenter Herning fra den 7. til den 9. maj

På bordet ligger den smarte medicinemballage, der lige har givet lægen besked om at forny recepten. Og snart fortæller mælkekartonen køleskabet, at det er på tide at bestille frisk mælk. Elektroniske komponenter er på vej til at blive integreret i alle de ting, vi omgiver os med.

På Skandinaviens førende elektronikmesse, EOT - Electronics of Tomorrow - kan man møde leverandørerne af teknikken i morgendagens varer, høre spændende oplæg om fremtiden, som allerede er i gang og blive inspireret til ny udvikling af egne produkter.

I takt med at mikroelektronik er blevet mere avanceret og prisen på elektronik er faldet, kommer nu en lavine af produkter, hvor elektronik er integreret i velkendte ting. Biler, der beder om at blive repareret, inden de går i stykker. Halsbånd til kæledyr, så de kan spores, når de løber væk. Selvsnørende basketball-sko, der programmeres via en app og med en lille motor justerer størrelse.

I flere byer i verden står der allerede skraldespande, der selv fortæller, hvornår de skal tømmes, så skraldebilerne automatisk lægger den mest effektive rute til de spande, der faktisk er fulde. Det giver mindre trafik i byerne og bedre økonomi for de lokale myndigheder. På hoteller kan elektroniske låse registrere, om døren er blevet låst indefra eller udefra. Det effektiviserer blandet andet rengøringen, når personalet kan se, hvilke værelser der er tomme.

'Smart packaging' husker, måler og advarer
Heller ikke emballager er, hvad de var. Inden for lægemiddelindustrien byder fremtiden på 'smart packaging ' - det vil sige intelligente, interaktive emballager er udstyret med små e-paper-skærme og elektronisk betjening, der gør det nemmere for patienterne at håndtere lægemidler. De mest avancerede intelligente emballager registrerer ikke kun mængden af tilbageværende af lægemidler, men minder patienten om at tage dem rettidigt. Intelligente tekstiler integrerer mikroelektronik som indvævede printede sensorer og batterier og broderede kredsløb. Allerede nu kan du få tøj med indbygget skridttæller, pulsmåler eller yoga-guidning og snart kommer gardiner med indbyggede højttalere eller røgalarmer.

  Mona Jakobsen

- Fordi elektronik nu er en større del af alting, er elektronik relevant for alle brancher: fødevarer, byggeri, mode, medicinalindustri, emballage og transport. Derfor er messen EOT - Electronics of Tomorrow relevant at besøge for indkøbere, udviklere og designere indenfor alle fag. Det er Skandinaviens mest inspirerende samlingssted for morgendagens ideer, services og produkter og er den messe, som binder mennesker, brancher, vidensdeling, netværk og business tæt sammen, fortæller Mona Jakobsen, projektchef hos MCH Messecenter Herning, som står bag messen.

På EOT- Electronics of Tomorrow møder man ikke kun morgendagens elektronikproducenter men også en stærk række oplægsholdere, der forklarer, hvordan fremtiden allerede er i fuld gang indenfor elektronik. Oplev blandt andet Vanessa Julia Carpenter, Lead Technology Experience Designer hos IdemoLab, DELTA, der er specialist i elektronisk produktudvikling og forsker i meningsfuldt design på Aalborg Universitet, Jack Ganssler, international ekspert i embeddede systemer og en række andre spændende oplægsholdere fra IBM, DTU Nanotech, Microsoft, Odense Robotics og ingen ringere end grundlæggeren af den fynske vækstkomet, Mobile Industrial Robots (MiR), Niels Jul Jakobsen.

EOT - Electronics of Tomorrow kan opleves i MCH Messecenter Herning i Danmark 7.- 9. maj 2019. Messen arrangeres af MCH i samarbejde med branchen og organisationerne Ingeniørforeningen IDA, PE Professionel Elektronik og DI Digital.

-lipe

Læs mere om datafangst

5/3 2019