Planer for nyt stort logistikcenter i Storkøbenhavn er afsløret

Planer for nyt stort logistikcenter i Storkøbenhavn er afsløret

Den paneuropæiske logistikspecialist Verdion og partner Aviva Investors afslører planerne for E20 Park Copenhagen - et nyt stort logistikcenter syd for København til 1,5 milliarder kroner

Den kommende logistikpark E20 Park Copenhagen, der snart vil blive opført i Solrød, syd for København, bliver et af de største af sin art i Danmark med en kapacitet på 150.000 kvadratmeter logistikareal på det 38 ha store område ejet af Aviva Investors. Logistikspecialisten Verdion står for udvikling af projektet.

E20 Park Copenhagen kommer til at ligge 35 minutters kørsel fra Københavns centrum og Københavns havn samt fra Københavns Lufthavn. Målet er at tiltrække såvel store som små virksomheder især inden for e-handel og medicinalindustrien.

Lager- og distributionsenheder bliver tilgængelige fra 5.000 kvadratmeter, der primært er rettet mod nationale og internationale virksomheder, der søger klasse A lagerplads tæt på Storkøbenhavn.

Desuden bliver mindre enheder fra 2.500 kvadratmeter, der blandt andet egner sig til lokale virksomheder og startups, også tilgængelige ligesom supplerende kontorlokaler, deleservices, parkering for biler og store lastbiler også vil udgøre en del af det 38 ha store klargjorte site.

Parken bliver bygget efter de højeste miljøstandarder med enheder, der lever op til DGNB Gold-certificering. Det omgivende miljø rundt om bygningerne bliver fuldt anlagt med grønne områder, vandløb og udendørs fritidsarealer indarbejdet i det overordnede design.

Det er tanken at sikre sundheds- og trivselsmuligheder for parkens brugere. Cykelruter af høj kvalitet vil forbinde parken med nærliggende boligområder og offentlige transportforbindelser.

Let adgang til Sverige og Tyskland

E20 Park Copenhagen ligger tæt på Solrød på E20-motorvejen, der som bekendt er en del af den hovedåre, der forbinder Tyskland, Danmark og Sverige. Placeringen har en fordel i kraft af gode, lokale transportforbindelser herunder to S-togstationer inden for gåafstand og busstoppesteder lige ved indgangen til området. Parken ligger desuden kun 15 minutters kørsel fra Køge Havn.

Byggeriet går snart i gang, hvad angår al infrastruktur på området, så man er klar til at kunne  levere de nye faciliteter hurtigt, når en kunde har et behov for at få logistikplads inden for kort tid. 

E20 Park Copenhagen er Verdions største projekt i Norden, og det placerer sig i rækken af succesfulde nybyggerier på logistikområdet for DHL i Storkøbenhavn (ved Greve og Allerød) og i Malmø på den anden side af sundet for BMW.

Michael Hughes, administrerende direktør for Verdion, siger:

- I en tid hvor e-handel oplever en enorm vækst, og medicinalområdet fortsat er meget vigtigt for den regionale økonomi, oplever København en voldsom mangel på nye klasse A-områder. Efterspørgslen er høj både efter centre, der er det sidste stop inden en varelevering, og for større, mere komplekse logistikkvadratmeter, siger Michael Hughes og fortsætter:

- Vi har her mulighed for at imødekomme den efterspørgsel i stor skala med fokus på hurtighed og fleksibilitet til at opbygge faciliteter af høj kvalitet, der kan imødekomme vores kunders krav. Mere end to millioner mennesker befinder sig inden for en times kørsel fra området, og der er ikke noget sted tættere på Københavns centrum, der kan tilbyde det samme i omfang, størrelse og kvalitet af den omkringliggende park, som de logistikfaciliteter, vi kan levere ved Solrød, kan, fortæller Michael Hughes.

Sidste år identificerede Aviva Investors København som et af de største europæiske markeder for fremtidig vækst, og at investere her er i fin tråd med firmaets overordnede investeringsstrategi.

I januar i år overtog Aviva Investors en portefølje af bygninger i København kendt som Atlas Portfolio, der anvendes til forskellige formål, samt shopping- og kontorejendommen Galleri K i det centrale København.

George Fraser-Harding, Fund Manager hos Aviva Investors fortæller:

- Dette projekt fortsætter vores strategiske fokus på det europæiske logistikmarked og følger i trop med vores opkøb i Holland tidligere på året. Som en del af vores strategi er vi fokuseret på aktiver af høj kvalitet på stærke placeringer. Ved at samarbejde med Verdion sikrer vi, at ejendommene bliver af højeste kvalitet og bygget med stærke ESG-anbefalinger for øje.

- E20 Park Copenhagens placering tæt på København er meget attraktiv for mange firmaer, der er på udkig efter lejemål. Dertil kommer, at området har fremragende forbindelser til knudepunkter på andre internationale markeder herunder Tyskland og Sverige.

CBRE står for at leje enhederne ud.  

-hawin

 

Om Verdion

Verdion er en ejendomsinvestor, udvikler og aktivforvalter specialiseret i industri- og logistiksektoren. Verdion opererer i hele Europa.

Verdion udvikler logistikfaciliteter af høj kvalitet målrettet kunder inden for større e-handels-og tredjepartslogistikklienter. Verdion erhverver sig strategisk placerede områder og køber indtægtsgivende aktiver med potentiale for vækst gennem teknisk innovation og ekspertise inden for udvikling.

Verdions europæiske portefølje har en investeringsværdi på over 1,2 mia. euro og med udviklingsprojekter i pipelinen på cirka 930.000 kvm.

Verdion er grundlagt af Michael Hughes i januar 2010. Virksomheden har hovedkontor i London og kontorer i Düsseldorf, Frankfurt og Malmø.

 

Om Aviva investors

Aviva Investors er den globale kapitalforvaltningsvirksomhed hos Aviva plc. Virksomheden leverer investeringsstyringsløsninger, managementløsninger, service og kundedrevne løsninger til kunder over hele verden. Aviva Investors opererer i 14 lande i Asien-Stillehavet, Europa og Nordamerika med aktiver på 355 mia. GBP per 30. juni 2020.

 

Læs mere om lagerhoteller

14/9 2020