Robotstyret drone inspicerer lageret hos Danske Fragtmænd

Robotstyret drone inspicerer lageret hos Danske Fragtmænd

Normalt står medarbejderne på en lift i timevis for at foretage inspektion i højderne på lageret. Men nu har Teknologisk Institut sammen med Elistair og MapsPeople undersøgt, om det kan gøres nemmere, mere sikkert og mere effektivt med robotteknologi. Se video:

Når lagermedarbejderne ved Danske Fragtmænd går hjem, kunne en autonom drone meget vel lette og flyve rundt mellem lagerreolerne, der ofte er flere meter høje. Dronerne skulle tjekke stregkoder på de forskellige paller, tjekke beholdningen på de enkelte pallepladser og lave andet lagerstyringsarbejde, som egentlig har været medarbejderne hos Danske Fragtmænds opgave.

Det scenarie har et europæisk projekt under navnet TEDAI (Tethered Drones for Semi-Automated Inventory Checking) arbejdet på.

Projektets tre partnere – Teknologisk Institut, Elistair og MapsPeople – har undersøgt, hvordan en mobil robot og en drone sammen kan automatisere lagerinspektion i højlagre.

 

Tekst, foto og video af Teknologisk Institut. Læs mere om projektet i vores kommende printudgave af Lager & Transport Logistikmagasinet i november.

-lipe

Læs mere om lagerstyring

20/10 2021