Nemmere Bin-Picking med nyt designprincip

Nemmere Bin-Picking med nyt designprincip

Scape Technologies nye software med grafisk, intuitiv betjening gør det nu lettere at indstille robotter til avancerede opgaver. Brugervenlighed er et væsentligt succeskriterium, ikke mindst i Kina, og det nye designprincip, som Scape netop har lanceret vil skære markant i tidsforbruget

Først fjernede Scape Technologies, med sine unikke algoritmer, barriererne for at få robotter til præcist at gribe og håndtere emner uanset materiale og udformning. Nu arbejder Scape intensivt på at minimere den tid og de ressourcer, som slutbrugerne plejer at bruge på at opstille og omstille Bin-Picking-løsninger.


Selskabet har besøgt sine kunder rundt omkring i verden og fået en dyb indsigt i, hvordan brugervenligheden kan boostes for brugerne med vidt forskelligt kompetenceniveau og uddannelsesbaggrund.

'Manden på gulvet' kan betjene løsningen
- Det svinger meget hos vores kunder, hvem der betjener vores software. Det er vidt forskelligt organiseret. Derfor går vi efter at gøre det så enkelt og overskueligt som overhovedet muligt, så også 'manden på gulvet' kan betjene vores binpicking-løsninger. Vores kunder vil gerne være selvkørende og selv håndtere det hele, når de først har fået det installeret. Og det er helt i tråd med det, vi gerne vil her i Scape. Vi vil gerne primært være softwareleverandør, så brugerne selv har magten over deres løsninger. Ofte går der måneder imellem man stiller om til andre emner og træner løsningen til at samle nye typer emner op, og så glemmer man, hvad man gjorde. Derfor skal det være endnu lettere at gå til, så omstilling går hurtigt og ikke forårsager megen nedetid, siger CTO og stifter af Scape Technologies, Rene Dencker.

Brugervenlighed altafgørende i Kina
Scape laver en gennemgribende make-over af brugeroplevelsen med sin nye software, der bliver lanceret henover det første halvår af 2020. Faktisk investerer Scape størstedelen af sine udviklingsressourcer på dette.

-Ikke mindst i Kina er brugervenlighed altafgørende for succes. Kina er hele katalysatoren for denne udvikling. Uddannelsesniveauet i Kina er væsentligt lavere end i Europa og de folk, der står med det her, kan man ikke forvente kan det samme, som en operatør kan andre steder i verden, har Rene Dencker erfaret.
I løbet af de kommende måneder vil brugergrænsefladen blive simplificeret, og brugeren vil blive guided med wizards i valg, og forklaringer på hvorfor brugeren skal tage dem.En af de første klare forbedringer i SCAPE Bin-Picker softwaren handler om genkendelsen af emner, når der skal programmeres Bin-Picking af en ny type emne. Med den nye version af sofware er dette simplificeret således, at det foregår grafisk og intuitivt og semi-automatisk; Softwaren beregner på intelligent vis en masse af de lidt besværlige indstillinger og parametre for brugeren. Dermed forbedres burgervenligheden betydeligt for brugeren. Rene Dencker giver et eksempel:

-Når man starter med et nyt emne, skal man tage stilling til, hvor stort emnet er, og så skal man alt efter hvilken sensor man bruger og hvor stor kassen er, normalt definere hvordan man vil opdele kassen i zoner og tage billeder rundt i kassen. Nu kan vores løsning selv regne det hele ud med udgangspunkt i 3D-modeller af emnerne. Scape supporterer også import af CAD-modeller i standardformater, så brugeren slipper for bøvl med konvertering eller rekvirering af andre filtyper.

En anden hurdle Scape har løst handler om at definere, hvordan emner skal gribes.De kan defineres på tusindvis af måder. Nu kan man bede systemet om selv at definere, hvordan det er muligt at gribe det enkelte emne med en sugekop. Processen bliver dermed både betydeligt nemmere og hurtigere for brugeren.

Mere simulering før start
Et andet område, hvor man vil se væsentlige forbedringer i software, er på simuleringssiden. Der er allerede mange ting, der bliver simuleret såsom baneplanlægning for robotten på vej ned i kassen og ud igen. Det bliver dog udbygget væsentligt, så man kan simulere mere og mere, inden man begynder at køre med en robot. Det sparer masser af tid.

Lige nu betyder det, at det nu er muligt at simulere hele kalibreringsprocessen af de forskellige 3D-vision sensorer, som Scape har, inden man starter robotten, så man ikke først opdager eventuelle problemer langt henne i processen. Scapes software er i øvrigt altid bagud-kompatibelt. Man kan altid opdatere til ny softwareversion uden at få problemer med sin eksisterende binpicking-installation.

-lipe

 

Læs mere om robotter & automatisering

10/2 2020