Dachser offentliggør fremtidens ledelse

Dachser offentliggør fremtidens ledelse

Det nye Executive Board, der skal ledes af Burkhard Eling, tager over fra og med den 1. januar 2021. Bernhard Simon og Michael Schilling træder ind i bestyrelsen, Supervisory Board, i 2021

Efter 31 års tæt samarbejde i operationelle lederstillinger hos Dachser træder CEO Bernhard Simon og hans stedfortræder Michael Schilling, COO Road Logistics, i 2021 ind i Supervisory Board med Bernhard Simon som formand. Fra den 1. januar 2021 bliver Burkhard Eling, der blev en del af Dachsers Executive Board i 2013 som CFO, den nye CEO for den familieejede logistikvirksomhed.

- Ved udgangen af 2020 vil Michael Schilling og jeg overdrage vores ansvar i direktionen til den næste generation af ledere. Dette fælles træk, som længe har været i planerne, vil skabe nye impulser til virksomhedens fremtid, forklarer Bernhard Simon, CEO for Dachser.

- Coronaviruskrisen er uden tvivl en stor udfordring for hele ledelsen, men den sætter ikke spørgsmålstegn ved vores langsigtede strategi. Det vigtigste lige nu er at overdrage virksomheden til en ny generation, og vi starter i topledelsen. Vi er overbeviste om, at vi kan styre Dachser sikkert gennem de kommende måneder. Ved at sikre stabiliteten i vores netværk og holde forsyningskæderne kørende, vil vi fortsætte med at levere pålidelighed og kvalitet til vores kunder.

Ny administrerende enhed: IT & Development
Fra den 1. januar 2021 overtager Stefan Hohm ansvaret som Chief Development Officer (CDO) for den nye administrerende enhed, IT & Development, der beskæftiger sig med forskning og udvikling, innovation, IT, kontraktlogistik og industrispecifikke løsninger.

Alexander Tonn, Managing Director European Logistics Germany (fra 1/1-2021 COO Road Logistics), Michael Schilling, COO Road Logistics; Burkhard Eling, CFO (fra 1/1-2021 CEO); Bernhard Simon, CEO; Edoardo Podestà, COO Air & Sea Logistics; Stefan Hohm, Corporate Director Corporate Solutions, Research & Development (fra 1/1-2021 CDO).

Alexander Tonn bliver en del af Dachsers direktion som COO for Road Logistics. Edoardo Podestà vil fortsat være en del af direktionen i sin rolle som COO Air & Sea Logistics. Endelig vil stillingen som CFO blive udfyldt snarest.

Burkhard Eling (48 år) overtager ansvaret som CEO og talsmand for Dachsers Executive Board den 1. januar 2021. I 2013 blev Eling en del af Executive Board i rollen som CFO. Her havde han blandt andet ansvaret for den globale implementering af SAP-systemet, og han var med til at ændre virksomhedens selskabsform til SE. Han stod også i spidsen for det strategiske innovationsprogram Idea2net for hele virksomheden. Sammen med Michael Schilling og Bernhard Simon orkestrerede han fusionen og integrationen af den iberiske logistikleverandør Azkar (nu Dachser Iberia).

Stefan Hohm (47 år) skal stå i spidsen for en nyoprettet Executive Unit, IT & Development, som CDO (Chief Development Officer) fra 1. januar 2021. Som en erfaren leder, der har været i virksomheden i 27 år, vil han være ansvarlig for forsknings- og udviklingsemner og for fortsat at skabe udvikling inden for IT, kontraktlogistik og industrispecifikke løsninger.

Hohm startede sin karriere inden for kontraktlogistik hos Dachser, før han overtog ledelsesansvaret for filialerne i Erfurt og Hof i Tyskland. Som Corporate Director har han siden 2016 været ansvarlig for logistikvirksomhedens Research & Development samt industrispecifikke løsninger.

Alexander Tonn (46 år) overtager stillingen som COO for Road Logistics den 1. januar 2021. Tonn har været i virksomheden i over 20 år. Efter sine første ledelsesopgaver i Memmingen flyttede Tonn i 2014 til Dachsers hovedkontor i Kempten, Sydtyskland, hvor han fik ansvaret for den internationale udvikling af kontraktlogistik. Siden 2017 har han også stået i spidsen for European Logistics Germany, og det vil han fortsætte med, også efter sin udnævnelse som COO Road Logistics. Alfred Miller beholder sin rolle som Managing Director for Food Logistics.

Fremtidens direktion fuldendes af Edoardo Podestà, der har været medlem af Dachsers Executive Board siden oktober 2019 som COO Air & Sea Logistics. Podestà er ansvarlig for den globale sø- og luftfragtvirksomhed samt jernbaneservices mellem Europa og Kina, og han står også i spidsen for forretningsenheden ASL Asia Pacific.

Et solidt fundament, som fremtiden kan bygges på
Bernhard Simon har været en del af Dachsers Executive Board siden 1999, og siden 2005 har han stået i spidsen for det familieejede selskab som repræsentant for aktionærerne.

Virksomhedens stærke vækst og internationalisering skyldes i stor udstrækning Simons indsats. Under hans ledelse har Dachser udviklet sig til en af de mest anerkendte logistikudbydere i Europa og resten af verden.

Michael Schilling blev en del af Dachsers Executive Board i 2002. Siden har han været med til at opbygge et af de bedst præsterende stykgodsnetværk i Europa.

Med disse resultater har han været og er fortsat drivkraften bag og foregangsmanden for at skabe bæredygtig vækst med internationale transport- og kontraktlogistiktjenester. De standardiserede processer, IT-systemer og IT-platforme, der er udviklet under hans ledelse, danner grundlag for det høje niveau af kvalitet og pålidelighed, der kendetegner Dachsers positionering på logistikmarkedet.

Kort oversigt:
Dachsers Executive Board pr. 1. januar 2021

Burkhard Eling, CEO og formand for Executive Board
Stefan Hohm, CDO
Edoardo Podestà, COO Air & Sea Logistics
Alexander Tonn, COO Road Logistics
NN, CFO

-hawin

Læs mere om spedition

31/3 2020