300.000 kroner i bøder for svindel med køre- hviletid

300.000 kroner i bøder for svindel med køre- hviletid

Fusk med førerkort udløser klækkelige bøder og 13 sigtelser for personelfalsk

Af Dan Bjerring

I slutningen af oktober kontaktede en bilist vagtcentralen i Midt- og Vestsjællands Politi for at gøre politiet opmærksom på en lastbil, der kørte meget slingrende og flere gange havde kørt ud over midterlinjen, så lastbilen kørte i den forkerte vognbane.

En beredskabspatrulje fik bragt lastbilen til standsning på Darupvej i Roskilde, og Tungvognscenter Øst (TCØ) kom frem til stedet for at assistere med kontrollen.

Det viste sig, at chaufføren havde kørt på to førerkort i takografen, og at han derved havde kørt længere tid end tilladt i forhold til køre- og hviletidsreglerne. 

31 overtrædelser af køre- og hviletid TCØ konstaterede ved kontrollen, at chaufføren havde kørt de sidste 13 arbejdsdage på to førerkort, hvilket medførte sigtelse for 13 tilfælde af personelfalsk samt 13 sigtelser for overtrædelse af takografforordningen, da der ved brug af to førerkort ikke registreres de korrekte køre- og hviletidsoplysninger for chaufføren.

Samtidig udløser de 13 dages kørsel også 31 overtrædelser af køre- og hviletidsbestemmelserne.

- Det tyder på, at chaufføren har kørt nærmest uafbrudt og hans slingende kørsel skyldes formentlig, at han var ved at falde i søvn bag rattet. Jeg er meget tilfreds med, at chaufføren blev standset, inden det for alvor gik galt, siger fungerende politikommissær Henrik Fobian fra TCØ i Midt- og Vestsjællands Politi. 

300.000 kroner i bøder

Overtrædelserne løber anslået op i en bøde til chaufføren på cirka 100.000 kroner og anslået det dobbelte til vognmanden - i alt over 300.000 kroner.

Dertil kommer muligheden for, at sagen, når den er færdigefterforsket, overdrages til anklagemyndigheden, der vil tage stilling til strafpåstanden vedrørende de 13 forhold for personelfalsk.

Læs mere om transport & distribution

26/11 2019
  • Dansk Niels Bo

    Dansk Niels Bo

    Transportvogne, plastkasser, affaldshåndtering og lagerudstyr.
  • Combilift

    Combilift

    Customised material handling solutions