Begrænset fald i Dachsers omsætning

Begrænset fald i Dachsers omsætning

Logistikudbyderen er tilfreds med resultatet for 2020 da det stærke andet halvår modvirkede konsekvenserne af nedlukningerne i Europa i april og maj. Nu har Dachser øremærket 190 mio. kroner til investeringer i logistikkapacitet, teknisk udstyr og digitale systemer

Dachser kan se tilbage på et veloverstået 2020, som var kendetegnet ved loyalitet og gensidig tillid mellem logistikudbyderen og virksomhedens kunder og transportpartnere. Logistikudbyderen holdt sine kunders globale forsyningskæder i gang uden afbrydelse og udviklede fleksible løsninger på kapacitetsflaskehalse, især inden for interkontinentale fragttjenester. Samtidig ydede virksomheden den bedst mulige beskyttelse af sine medarbejderes helbred og støttede sine mangeårige servicepartnere i Europa.

Dachsers samlede nettoomsætning var på 5,61 milliarder euro, et beskedent fald på 0,9 procent i forhold til året før.

-Vi har indfriet vores løfte om at være et stabilt holdepunkt under coronakrisen, udtaler Dachsers CEO, Burkhard Eling, og fortsætter

-Den enorme opmuntring fra vores kunder og samarbejdspartnere har været en stor kilde til motivation for os. Vi skylder vores medarbejdere og alle dem, der kører for Dachser, en særlig tak, for det var dem, der sikrede, at sidste år blev så stor en succes. På trods af det ekstra besvær som følge af coronaen ydede de bemærkelsesværdige præstationer og løftede det ansvar, det altid medfører at have systemisk relevans.

Øget fragt med skibe og fly
I modsætning til faldet på 2,2 procent i forretningsområdet Road Logistics oplevede forretningsområdet Air & Sea Logistics en vækst på 5,2 procent. Dette forretningsområde nød godt af at have sin egen chartrede luftfragtkapacitet samt af høje fragtrater for interkontinental transport. På koncernniveau faldt antallet af forsendelser med 2,5 procent til 78,6 millioner, mens tonnagen faldt med 2,9 procent til 39,8 millioner tons.

-Efter et solidt første kvartal medførte nedlukningerne i mange europæiske lande i nogle tilfælde drastiske fald i mængden af vejtransport. I juni var der imidlertid sket en klar forbedring, idet mængderne mere eller mindre konsekvent forblev over 2019-niveauet. Vores forretningsmodel har bevist, at den kan modstå kriser og samtidig har et stærkt vækstpotentiale og en god tilpasningsevne, siger Burkhard Eling.

Nye investeringer i større kapacitet og mere digitalisering
Direktøren understreger, at Dachser nægtede at lade coronakrisen diktere, hvordan virksomheden skulle agere. Dette gælder både generationsskiftet i direktionen — som blev planlagt i 2020 og gennemført den 1. januar 2021 — og investeringsplanlægningen.

-Sidste år investerede vi 142,6 mio. euro i vores globale logistiknetværk. I år øremærker vi omkring 190 mio. euro til at skabe yderligere kapacitet for kontraktlogistik og gå videre med digitaliseringsprocesser og forretningsmodeller. Den nyoprettede administrative enhed IT & Development under ledelse af Chief Development Officer Stefan Hohm vil spille en fremtrædende rolle i dette arbejde, understreger Eling.

-lipe

 

Læs mere om transport & distribution

15/4 2021

Arbejdsbeklædning

Fødevaretransport

International Transport

Messer

National distribution

Pakkedistribution

Tempereret lager logistik

Tilføj dit firma her.
Send en mail.