Black Friday skaber -endnu mere -travlhed hos vognmænd

Black Friday skaber -endnu mere -travlhed hos vognmænd

Transportfirmaerne skriger på arbejdskraft, og selv om interessen for at blive varebilschauffør hos DEKRA vokser markant, bliver travlheden med at distribuere pakker under Black Friday endnu en påmindelse om, at transportbranchen mangler chauffører

Ifølge seneste E-handelsbarometer fra Dansk Erhverv E-handel (tidligere DFIH) har de danske netbutikker skruet ekstra op for forventningerne til salget i 4. kvartal, efter at både 2. og 3. kvartal har været meget positive.

80 procent af netbutikkerne havde fremgang i 3. kvartal, og mere end halvdelen af butikkerne havde vækst på mindst 50 procent i forhold til samme periode sidste år.

Nu forventer næsten 80 procent af netbutikkerne fremgang i årets sidste kvartal, der både byder på Black Friday og julesalg, mens blot 3 procent frygter et fald i salgetDermed kan landets pakkedistributører se frem til at få ekstra travlt, hvilket igen vil sætte fingeren på transportbranchens ømme punkt: Den generelle mangel på chauffører.

Stor efterspørgsel på chauffører
Dermed kan landets pakkedistributører se frem til travlhed med masser af ture og leveringer, og det sker på et tidspunkt, hvor transportbranchen stadig er præget af en generel mangel på chauffører.

Det dilemma mærker de også hos DEKRA, som både uddanner varebilschauffører i hele landet og driver Danmarks største jobportal for transportbranchen.

-I DEKRA oplever vi en markant efterspørgsel, både fra kursister som ønsker at tage uddannelsen til varebilschauffør, og fra arbejdsgivere, som desperat forsøger at finde nye chauffører. Forbrugerne shopper mere og mere på nettet, og transportbranchen har brug for mange nye chauffører, hvis de logistiske konsekvenser af vores ændrede forbrugsmønstre skal hænge sammen. Det er endnu en påmindelse om, at chaufførfaget er afgørende for, at vi kan skabe velstand og vækst i samfundet, sådan som vi lever i dag, og derfor skal vi fortsat gøre alt hvad vi kan for at uddanne endnu flere chauffører, siger koncerndirektør i DEKRA Danmark, Peter Laursen.

-lipe

Læs mere om transport & distribution

18/11 2020
  • Dansk Niels Bo

    Dansk Niels Bo

    Transportvogne, plastkasser, affaldshåndtering og lagerudstyr.
  • Combilift

    Combilift

    Customised material handling solutions