Bog om manden bag Freja

Bog om manden bag Freja

Bogen Jørgen Hansen - FREJA BANER VEJEN er den underholdende iværksætterhistorie om, hvordan FREJA Transport & Logistics A/S over en periode på små 35 år udvikler sig fra to mænd og et par fastnettelefoner til en global logistik- og transportgigant

- Vi skal bruge kræfterne på en maraton - ikke mange små sprint, lyder et af FREJA-grundlæggeren Jørgen Hansens mottoer. Dermed slår han fast, at vellykket iværksætteri ikke er et quickfix, men mange år med hårdt slid, snilde, godt humør, en vis portion held og en virksomhedskultur, hvor medarbejderne bakker hinanden op og går i samme retning.

FREJA Transport & Logistics A/S er i dag en af Skandinaviens største transport- og logistikvirksomheder. De i omegnen af 750 ansatte arbejder i afdelinger i både Danmark, Polen, Sverige, Finland, Norge og Kina.

Det var den 26-årige speditionsuddannede Jørgen Hansen (af venner og medarbejdere kaldet Speedy), der i 1985 startede FREJA sammen med kollegaen Frede Alstrup (kaldet Pangel). Dengang som nu har virksomheden sit hovedsæde i Skive og holder fast i sunde værdier som flid, godt humør, sparsommelighed og en direkte kommunikation, der er til at forstå for de fleste.

Som barn og ung var Jørgen Hansen en ivrig, temperamentsfuld fodboldspiller i den lille by Gundersted. Han var midtbanegeneralen, der løb solen sort for at vinde og forstod at spille de andre gode. På samme vis løber Jørgen Hansen som virksomhedsejer, topchef og nu arbejdende bestyrelsesformand fortsat forrest, når medarbejderskaren af såkaldte FREJANITTER søger at blive stadigt bedre til at hjælpe kunderne med optimale transport- og logistikløsninger.

FREJA er et levende eksempel på, at det rent faktisk er muligt at udvikle sig til en fremgangsrig global virksomhed og samtidig at opføre sig ordentligt overfor både kunder, samarbejdspartnere og medarbejdere.

Bogen er skrevet af den erfarne erhvervsjournalist og iværksætter Trine Wiese.

-lipe

 

Læs mere om transport & distribution

3/9 2019
 • DENIOS

  DENIOS

  Miljøbeskyttelse & Sikkerhed Lagring af farlige medier - Arbejdssikkerhed
 • Dansk Halbyggeri

  Dansk Halbyggeri

  Byggeri til erhverv og industri
 • Dansk Niels Bo

  Dansk Niels Bo

  Transportvogne, plastkasser, affaldshåndtering og lagerudstyr.
 • Combilift

  Combilift

  Customised material handling solutions