Broer dæmper lysetPå Storebæltsbroen bliver lysene på pylonernes udvendige flader slukket

Broer dæmper lyset

Fremover vil både Storebæltsforbindelsen og Øresundsbroen syne mørkere end tidligere. Konsortierne bag vælger at slukke for lyset især om natten på grund af de høje energipriser

På Storebæltsbroen indebærer ændringen,  at belysning af pylonernes udvendige flader nu slukkes. Belysningen på konstruktionselementerne under vejbaneniveau fastholdes af hensyn til skibstrafikken.

Konstruktionsbelysningen blev udskiftet hen over foråret med den nyeste LED-armatur teknologi som en del af en omfattende energioptimering af belysningssystemerne på Sund & Bælts anlæg. Belysningen skrues nu endnu længere ned efter regeringens udmelding om at slukke al unødigt lys på offentlige bygninger. Der kan på udvalgte dage være lys på broen.

Ændringen betyder, at trafikanterne i højere grad vil opleve turen over østbroen som kørsel på almindelig motorvej, meddeler Sund & Bælt.

Øresundsbroen 
Øresundsbro Konsortiet slukker også for lyset på Øresundsbrons pyloner på baggrund af energikrisen. Broen vil kun lyse op i et korttidsrum til advent, jul, nytår og på flagdage fra kl. 18.00 til 22.00. Øvrige dage er belysningen på pylonerne slukket. Motorvejsbelysningen på øen Peberholm og broen slukkes hver nat klokken 01-05.


Fremover vil pylonbelysningen for Ukraine kun være tændt om søndagen fra klokken 18.00 til 22.00, indtil det første adventslys tændes den 27. november.

Adventsbelysningen ændres midlertidigt i år. I stedet for at montere LED-spots på toppen af pylonerne – som skal forestille lysflammer – lyser pylonerne rødt på årets adventssøndage.

Samlet giver det en energibesparelse på cirka 9 MWh om måneden i vinterhalvåret.


-lipeLæs mere om transport & distribution

22/9 2022

Flådestyring

Fødevaretransport

Messer

National distribution

National Transport

Pakkedistribution

Ruteoptimering

Tempereret lager logistik

Transportstyring

Truckterminaler

Tilføj dit firma her.
Send en mail.