transportmessen banner
transportmessen banner
transportmessen banner

 

Burkhard Eling tiltrådt som CEO hos Dachser

Burkhard Eling tiltrådt som CEO hos Dachser

Den 1. januar 2021 tiltrådte Burkhard Eling stillingen som øverste chef og talsperson for direktionen, Executive Board i logistikvirksomheden. Han skal stå i spidsen for afdelingerne Corporate Strategy, Human Resources og Marketing

Eling afløser Bernhard Simon, der fra midten af 2021 i stedet fortsætter i rollen som formand for bestyrelsen, Supervisory Board, i det familieejede selskab.

Den 49-årige topchef kom til Dachser i 2012 som souschef for den administrative enhed Finance, Legal and Tax. Han indtrådte i direktionen som Chief Financial Officer (CFO) det følgende år, og siden da har han været ansvarlig for logistikudbyderens strategiske idé- og innovationsstyringsprogram for hele koncernen. Med sin uddannelse i industriel ingeniørvidenskab kom Eling til Dachser fra ingeniør- og servicekoncernen Bilfinger SE, hvor han var chef for controlling og intern revision, CFO i et amerikansk datterselskab og for en international leverandør af facility management service. Eling startede sin karriere hos byggefirmaerne Hochtief AG og Philipp Holzmann AG.

Med sund dømmekraft og fleksibilitet
-Jeg og de øvrige medlemmer af direktionen overtager en ekstremt robust virksomhed i vækst, som selv ikke coronakrisen har formået at kaste ud af kurs. Med deres enorme knowhow og engagement er det lykkedes folkene hos Dachser at opretholde forsyningskæderne for vores globale kunder, selv under svære omstændigheder, siger Burkhard Eling, og fortsætter:

-Med den stiftende families tillid og støtte vil vi i det nye direktionsteam bevare Dachsers unikke, menneskeorienterede kultur som en familieejet virksomhed. Samtidig vil vi fortsætte med at udvikle virksomheden med sund dømmekraft og fleksibilitet på vejen til at blive verdens mest integrerede logistikleverandør, fortsætter Eling.

Michael Schilling, tidligere Chief Operations Officer (COO) Road Logistics, bliver også en del af Supervisory Board sammen med Bernhard Simon. Derfor har Dachser foretaget yderligere ændringer i direktionen fra den 1. januar 2021.

To Dachser-ledere med mange års anciennitet bliver nu forfremmet, idet de bliver en del af logistikudbyderens operationelle ledelse: Stefan Hohm som Chief Development Officer (CDO) og Alexander Tonn som COO Road Logistics. De tiltræder direktionen sammen med Robert Erni, der forlod DSV Panalpina og blev en del af Dachser den 1. september 2020, hvor han tiltræder som Chief Financial Officer (CFO). Direktionen afrundes af et femte medlem, Edoardo Podestà, som har været COO Air & Sea Logistics siden oktober 2019.

-lipe

Læs mere om transport & distribution

11/1 2021
 • Dansk Niels Bo

  Dansk Niels Bo

  Transportvogne, plastkasser, affaldshåndtering og lagerudstyr.
 • Combilift

  Combilift

  Customised material handling solutions
 • Thanex

  Thanex

  Lagerløsninger til alle brancher