Continental vil hjælpe transportørerne med at smide CO2-kiloene

Continental vil hjælpe transportørerne med at smide CO2-kiloene

Med ansvar for 25% af vejtransportens samlede C02-udledning står transportsektoren over for en større grøn omstilling. Derfor lancerer dækproducenten et website, der kan hjælpe flåderne med både at leve op til Kommissionens målsætning om C02-reducering og samtidig reducere driftsudgifterne

For at imødekomme udviklingen med flere tunge køretøjer på vejene og samtidig reducere udledningen af drivhusgasser har EU-Kommissionen introduceret nye reguleringer for fabrikanterne. Nyudviklede tunge køretøjer skal have reduceret deres gennemsnitlige CO2-udledning med 15% inden 2025 og med 30% inden 2030.

-Udledningen af CO2 fra tunge køretøjer er en udfordring, som branchen har forsket og diskuteret igennem mange år. Og vi vender altid tilbage til brændstofforbruget, som er den primære årsag til CO2-udledningen. Udspillet fra EU-Kommissionen er et spændende og nødvendigt træk, der kræver konkrete ændringer og investeringer for at kunne komme i mål. Det vil ændre måden at udvikle tunge køretøjer på, og det vil kræve nytænkning omkring brændstofreducering, fortæller direktør Georg Nielsen fra Continental Dæk Danmark A/S.

Georg Nielsen påpeger samtidig, at mange har svært ved at finde rundt i de nye reguleringstiltag, som kræver både adfærdsændring men også omstilling og investering i grønnere løsninger. Derfor har teknologi- og dækkoncernen Continental lanceret et website, hvor flådeansvarlige kan finde svar på typiske spørgsmål om de nye reguleringer, men også læse om, hvordan man skal forholde sig til ændringerne i sin virksomhed.

-Selvom der stadig er nogle år til, at reguleringerne formelt træder i kraft, er der ingen grund til at vente, når de flådeansvarlige med den rette viden og løsninger kan igangsætte omstillingen nu. Vi håber derfor, at det nye website kan være en hjælpende hånd til at manøvre i reguleringerne, fortæller Georg Nielsen.

Miljø og økonomi kan forenes
Grøn omstilling er dog ikke kun på politikernes dagorden. Gennem løbende dialog med flådeansvarlige over hele Europa oplever Continental-koncernen stigende interesse og efterspørgsel på løsninger, der kan styrke virksomhedernes klimaregnskab og grønne profil. Støtte og vejledning til de flådeansvarlige om løsninger, der både bidrager til grøn omstilling og reducerer driftsomkostningerne, er derfor et vigtigt indsatsområde for Continental-koncernen.

 Head of truck tires replacement Constantin Batcsh

-Brændstofforbrug og dermed C02-reducering vil i fremtiden ikke kun være vigtige ved investering i nye lastbiler, men også når dækkene skal skiftes. Derfor er det vigtigt at informere de flådeansvarlige om, hvordan de nye reguleringer og de dertilhørende ændringer for dæk vil påvirke deres virksomhed, og hvordan dækkene kan hjælpe med at reducere driftsomkostningerne og CO2-udledningen, siger head of truck tires replacement Constantin Batcsh.

Tal fra Continental viser, at brændstofforbruget udgør 30% af flåders driftsomkostninger, mens 5% går til dækindkøb og 5% til reparationer og vedligeholdelse.

Værktøj til en grønnere fremtid
EU-Kommissionen har blandt andet udviklet simuleringsværktøjet VECTO (Vehicle Energy Consumption Calculation Tool), der skal hjælpe fabrikanterne med at producere grønnere køretøjer, så de ambitiøse klimamål kan nås. Ved at simulere C02-udledningen og brændstofforbruget for det specifikke køretøj i forbindelse med udviklingen bliver det dermed nemmere at udvikle køretøjer, der håndhæver den nye lovgivning. Samtidig skaber værktøjet gennemsigtighed for flådeansvarlige, når de skal købe køretøjer, eftersom data fra VECTO skal offentliggøres.

-Det er en utrolig spændende tid, vi går i møde, og de flådeansvarlige vil kunne drage stor fordel af reguleringerne og VECTO-værktøjet, fordi det generelt vil skabe større gennemsigtighed og have en positiv indflydelse på brændstofeffektiviteten og ønsket om grønnere mobilitet. Som leverandør til transportsektoren har vi naturligvis et vigtigt ansvar for at forbedre og udvikle vores produkter og løsninger, så de understøtter den grønne tankegang. Klima og CO2-udledning har derfor været i fokus hos vores udviklingslaboratorier i flere årtier, ligesom vi naturligvis fortsætter med at vejlede de flådeansvarlige, så de kan træffe velinformerede valg, der både styrker virksomheds lønsomhed og styrker klimaprofilen, fremhæver Georg Nielsen.

Om Continental
Koncernen udvikler teknologi og serviceydelser til bæredygtig og forbundet mobilitet af mennesker og gods. Teknologikoncernen blev grundlagt i 1871 og tilbyder løsninger til køretøjer, maskiner, trafik og transport.
I 2019 havde Continental en omsætning på EUR 11,9 mia. og beskæftiger i dag omkring 240.000 medarbejdere i 59 lande.

-lipe

Læs mere om transport & distribution

3/9 2020

Arbejdsbeklædning

Fødevaretransport

International Transport

Messer

National distribution

Pakkedistribution

Tempereret lager logistik

Tilføj dit firma her.
Send en mail.