Dachser Nordic fremlægger rekordresultat

Dachser Nordic fremlægger rekordresultat

For fjerde år i præsterer Dachsers nordiske koncern et rekordresultat. Årsrapporten for 2021 viser en omsætning på 1.461 millioner kroner og et resultat før skat på 108,4 millioner kroner – hvilket svarer til en stigning på 57 procent i forhold til 2020

Fremgangen for Dachser Nordic fortsætter på trods af, at 2021 også stod i coronapandemiens skygge.

-De flotte resultater for 2021 bærer præg af, at vi har formået at holde vores kunders forsyningskæder i gang og deraf vores løfte om at være en stabil logistikpartner, siger René Sidor, Managing Director for Dachser Nordic.

-Der er ingen tvivl om, at året har været enestående på mange måder, herunder i form af de ekstreme udfordringer, der skulle overvindes.

Logistikudbyderen har et klart strategisk mål om at være kundernes førstevalg når det gælder integrerede logistisktjenester og samtidig en stabil og pålidelig partner. En forudsætning for dette er en tæt dialog med virksomhedens kunder og samarbejdspartnere i et omskifteligt marked. Og det kan ses i resultaterne.

 René Sidor, Managing Director for Dachser Nordic

-2021 har været præget af brexit, en verdensomspændende pandemi og globale forsyningskæder, der har været presset til bristepunktet, hvilket alt sammen har skabt stor usikkerhed hos vores kunder. Selv i denne situation har vi formået at tilbyde fleksible logistikløsninger og samtidig opretholde vores høje niveau af kvalitet og service. Vores kerneforretning er distribution af stykgods i Europa, og her er vores netværk helt enestående. Vi har trods udfordringerne været fuldt operationsdygtige, og har fastholdt alle vores daglige afgange i hele Europa. Men det der virkelig har vist sig at være unikt, er vores evne til at fastholde kunderne og være en stabil partner. Det er det ultimative resultat for os, at vi opfylder vores kunders krav, og her har alle vores medarbejdere gjort et fantastisk stykke arbejde for at opfylde disse, siger direktøren.

Forretningsudviklingen i detaljer
Årsregnskaberne for 2021 viser generelt et imponerende resultat før skat for alle tre selskaber i Dachser Nordic: Dachser Denmark A/S, Dachser Norway AS og Dachser Sweden AB.

Dachser Denmarks aktiviteter for både European Logistics og Air & Sea Logistics har udviklet sig flot, hvor langvarige relationer med leverandører har haft en positiv effekt på resultaterne. Ligeledes har pålidelig adgang til fragtkapacitet været en del af ligningen.
Overordnet set har Dachsers forretningsområde for sø- og luftfragt draget fordel af at have sin egenkontrollerede charter luftfragtkapacitet i 2021, og de favorable fragtrater for interkontinentale transporter har også bidraget til resultatet. Dachser gennemførte i alt 230 charterflyvninger mellem Asien, Europa og Nordamerika i 2021.

Fokus på kompetenceudvikling
For at fortsætte den positive vækstkurve i alle datterselskaberne er det ifølge René Sidor vigtigt at bevare fokus på at tiltrække og fastholde de rette medarbejdere. Der er blevet lagt stor vægt på kompetenceudvikling af virksomhedens knap 500 medarbejdere i Danmark, Sverige og Norge.

Klimabeskyttelse og innovation på dagsordenen
Som et led i Dachser Nordics strategi for at bidrage til den grønne omstilling i transportbranchen har logistikleverandøren investeret betydeligt i digitalisering og klimabeskyttelse ligesom at skiftet til 100% grøn elektricitet er sat i gang.

I efteråret 2021 satte virksomheden sine første eldrevne lastbiler i drift til kørsel i Norge og udvidede dermed sin flåde af udledningsfrie leveringsservices til centrum af Oslo. Ligeledes er nulemissionskøretøjer under udrulning i Danmark. Her vil to eldrevne lastbiler forsyne kunder i København K, Sydhavn, Christianshavn og Refshaleøen i løbet af 2022.

-lipe

Læs mere om transport & distribution

27/4 2022

Flådestyring

Fødevaretransport

Messer

National distribution

National Transport

Pakkedistribution

Ruteoptimering

Tempereret lager logistik

Transportstyring

Truckterminaler

Tilføj dit firma her.
Send en mail.