Danmarks dygtigste chauffører hædres til Transport 2019 Foto: MCH A/S.

Danmarks dygtigste chauffører hædres til Transport 2019

Med et rekordstort aktivitetsprogram bliver der gang i den alle tre dage under Transport 2019 i MCH Messecenter Herning. Her sættes der fokus på nogle af landets allerdygtigste chauffører, når der afholdes DM for transportlærlinge samt Scania Driver Competitions, og Årets Chauffør kåres for første gang

Der bliver gang i den på Landskuepladsen bag MCH Messecenter Herning, når vinderne af DM for transportlærlinge og en del af Scania Driver Competitions afholdes. Der er tradition for, at DM for transportlærlinge afholdes i forbindelse med transportmessen.

Denne gang er konkurrencerne rykket til om fredagen, hvor forhåbningen er, at endnu flere lærlinge fra skolerne kommer og hepper på deres kammerater. DM for transportlærlinge består af to særskilte konkurrencer - DM for Chaufførlærlinge og DM for Lagerlærlinge.

- Det er altid en kæmpe oplevelse for deltagerne, når de skal dyste mod hinanden på den store scene foran et publikum. Der er nerver på, men de får en oplevelse for livet. Det faglige niveau er højt, så der bliver kamp til stregen for de dystende lærlinge, fortæller Jan Lillelund fra AMU Transport Danmark, der står bag konkurrencerne.

Lastbil på spil

Som noget nyt afholder Scania en del af deres chaufførkonkurrence om lørdagen under Transport 2019.

- Scania betragter chaufføren som det vigtigste aktiv med hensyn til økonomi, miljø og sikkerhed, og deltagerne skal vise deres evner indenfor defensiv og brændstoføkonomisk kørsel, kontrol af køretøjet, lastsikring samt brandbekæmpelse og førstehjælp. De skal også vise deres værd ved forskellige manøvreprøver som præcisionskørsel, forlæns- og baglæns slalomkørsel samt en ny vandudfordring.

Vinderen af Scania Driver Competitions kan se frem til intet mindre end en spritny Scania lastbil, så der er uden tvivl nerver på, når øvelserne skal gennemføres, fortæller Jannie Christiansen, Marketing & Communication Manager, Scania Danmark A/S.

Årets Chauffør kåres

For første gang uddeler 3F, DTL samt Rådet for Sikker Trafik prisen 'Årets Chauffør' på Transportmessen.

- Prisen går til en chauffør, der har bidraget med en særlig trafiksikker indsats i sin virksomhed. Med prisen ønsker vi at anerkende de mange dygtige og trafiksikre danske erhvervsbilister, der hver eneste dag er med til at holde vejene sikre. Vi ønsker herved at inspirere andre bilister til en mere trafiksikker kørsel, siger Mathias Hjorth Frederiksen, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Hos MCH glæder man sig over, at der bliver fokus på de mange dygtige chauffører under Transport 2019.

- Vi er stolte af det rekordstore aktivitetsprogram, og ikke mindst er vi glade for, at vi kan være med til at sætte fokus på de mange dygtige chauffører og lagerarbejdere, som helt bogstaveligt er med til at få hjulene til at dreje rundt i Danmark, siger Nikolaj Jørgensen, projektleder, MCH A/S.

På den seneste messe i 2017 deltog 6.902 chauffører og 579 lagerarbejdere.

Transport 2019 gennemføres 21.-23. marts 2019 i MCH Messecenter Herning. Transport 2019 arrangeres af MCH Messecenter Herning i samarbejde med ATL - Transportens arbejdsgivere, AutoBranchen Danmark, Dansk PersonTransport, Danske Speditører, De Danske Bilimportører, DI Transport, DTL - Danske Vognmænd, Foreningen af Vognimportører i Danmark, ITD og 3F Transportgruppen.

-hawin

 

 

 

Læs mere om transport & distribution

11/2 2019
 • Dansk Niels Bo

  Dansk Niels Bo

  Transportvogne, plastkasser, affaldshåndtering og lagerudstyr.
 • Dansk Halbyggeri

  Dansk Halbyggeri

  Byggeri til erhverv og industri
 • DENIOS

  DENIOS

  Miljøbeskyttelse & Sikkerhed Lagring af farlige medier - Arbejdssikkerhed
 • Combilift

  Combilift

  Customised material handling solutions