Femern A/S etablerer bygherrecenter i Rødbyhavn

Femern A/S etablerer bygherrecenter i Rødbyhavn

Det statsejede bygherreselskab bag Femern-tunnelen etablerer nu et bygherrecenter i Rødbyhavn med plads til cirka 75 medarbejdere.

I forbindelse med opstart af anlægsarbejderne til Femern-tunnelen på dansk side vil Femern A/S som planlagt etablere et bygherrecenter i Rødbyhavn.

Femern A/S har gennem et stykke tid foretaget en grundig screening af forskellige lokaliteter på Lolland. Disse er blevet sammenlignet og vurderet efter en række kriterier, herunder bl.a. afstanden til byggepladsen, totaløkonomien og muligheden for at selskabet kan samle flere funktioner på én lokalitet.

Femern A/S har på den baggrund indgået aftale om overtagelse af hotelbygningen 'Danhotel' i Rødbyhavn.

- Fra bygherrecenteret kan vi føre tæt tilsyn i hele byggefasen. Tilstedeværelsen i Rødbyhavn sikrer, at vores medarbejdere er tæt på byggepladsen, og dermed hurtigt og effektivt kan håndtere de problemer, der måtte opstå", siger Claus F. Baunkjær, administrerende direktør i Femern A/S.

Tilsynet skal sikre en høj kvalitet i byggeriet og overholdelse af alle krav til bl.a. miljøbeskyttelse, arbejdsmiljø, løn- og ansættelsesforhold samt boligkvalitet, som entreprenørerne skal leve op til.

Fast base for en trediedel af medarbejdere
Bygherrecentret bliver samtidigt omdrejningspunkt for bygherrens dialog med borgerne i området, de lokale myndigheder, statslige aktører, de faglige organisationer og de mange øvrige aktører.

Danhotel vil efter overtagelsen blive istandsat og indrettet, så bygningen matcher selskabets behov for kontorpladser, overnatning, mødefaciliteter og udstilling. Bygningen vil efter ombygningen have kapacitet til ca. 75 kontorarbejdspladser, et antal overnatningspladser, reception samt møde- og -udstillingsfaciliteter

Omkring 1/3 af Femern A/S' medarbejdere ventes i anlægsfasen have fast base i Rødbyhavn, mens endnu ca. 1/3 vil have skiftende arbejdssted mellem København og Rødbyhavn. Den sidste tredjedel vil arbejde fra København eller i Tyskland.

Omkostninger til overtagelse og istandsættelse af bygherrecentret afholdes inden for det eksisterende anlægsbudget.

Den 18 kilometer lange Femern-tunnel mellem Rødbyhavn på Lolland og Puttgarden på den tyske ø Fehmarn bliver verdens længste sænketunnel.
-lipe

Læs mere om transport & distribution

27/9 2019
 • Dansk Halbyggeri

  Dansk Halbyggeri

  Byggeri til erhverv og industri
 • Combilift

  Combilift

  Customised material handling solutions
 • Dansk Niels Bo

  Dansk Niels Bo

  Transportvogne, plastkasser, affaldshåndtering og lagerudstyr.
 • DENIOS

  DENIOS

  Miljøbeskyttelse & Sikkerhed Lagring af farlige medier - Arbejdssikkerhed