transportmessen banner
transportmessen banner
transportmessen banner

 

Førerløs 5G-bus kører turister rundt i Stockholm

Førerløs 5G-bus kører turister rundt i Stockholm

En ny førerløs el-bus er sat i rute i hjertet af Stockholm, Djurgården. Minibussen er forbundet via 5G og kører som et pilotprojekt under et større initiativ fra Ericsson, Telia, Keolis og Intel, der undersøger, hvordan 5G og kontroltårne muliggør et mere bæredygtigt og effektivt offentligt transportsystem

Næste stop, Royal Djurgården. Fremtiden for offentlig transport er ankommet til Stockholm, Sverige, hvor en ny busrute har set dagens lys.

Udenfor det Tekniske Museum samler en ny 5G-drevet selvkørende el-bus turister op, inden den sætter kursen mod et af områdets andre turistattraktioner, hvor passagerer kan hoppe af og på – fx ved Vasamuseet, det Søhistoriske og det Nordiske Museum. 

Minibussen kører som et pilotprojekt i cirka to uger fra den 24. september og er en del af et større partnerskab mellem Keolis, som bl.a. driver letbanen i Aarhus og 450 busser i Danmark, Telia, Intel og Ericsson.

- Vi har set andre eksempler på selvkørende busser i Danmark fx ved operaen i København og Aalborg, men dette projekt adskiller sig, fordi vi bruger 5G-teknologi til at styre alle processer.

- Det markerer et nyt kapitel i realiseringen af fremtiden for offentlig transport, hvor 5G åbner op for nye muligheder i forhold til beslutningsprocesser, som baner vejen for at få busserne ud på offentlige veje og i trafikken, siger Niclas Backlund, der er chef for Ericsson i Danmark.

Formålet med initiativet er at undersøge, hvordan 5G og kontroltårne kan skabe rammerne for et mere bæredygtigt og effektivt offentligt transportsystem.

De indledende tests forventes at blive efterfulgt af yderligere forsøg i 2021, som skal bane vejen for fremtidens 5G-drevne førerløse offentlige transporttjenester.

-hawin

Læs mere om transport & distribution

28/9 2020
 • Combilift

  Combilift

  Customised material handling solutions
 • Dansk Niels Bo

  Dansk Niels Bo

  Transportvogne, plastkasser, affaldshåndtering og lagerudstyr.
 • Thanex

  Thanex

  Lagerløsninger til alle brancher