I 2050 er alle Michelins dæk 100% bæredygtige

I 2050 er alle Michelins dæk 100% bæredygtige

Med stærk inspiration fra sit VISION konceptdæk, et luftløst, digitalt forbundet og helt bæredygtigt dæk, der blev introduceret i 2017, melder Michelin nu klart ud: I 2050 vil alle dæk fra det franske dækfirma være lavet af 100% genanvendte materialer, biobaserede materialer eller andre bæredygtige materialer

Allerede i dag stammer næsten 30% af de materialer, der bliver brugt i et Michelin-dæk, fra naturlige, genanvendte eller andre bæredygtige kilder.

Et Michelin-dæk er et højteknologisk produkt, der består af over 200 forskellige ingredienser. Det primære er naturligt gummi, men de mange ingredienser omfatter også syntetisk gummi, metal, fibre og komponenter, der styrker dækkets struktur, som f.eks. karbon, silica og plastmateriale. I den rigtige sammensætning bidrager de forskellige materialer til at sikre en god, balanceret, komfortabel og frem for alt sikker køreoplevelse. Samtidig bidrager de forskellige ingredienser til at sænke dækkets klima- og miljøaftryk.

Målsætning er understøttet af en kæmpe R&D-indsats...
Michelin har syv forskningscentre rundt om i verden. Her arbejder mere end 6.000 ingeniører og forskere med at udvikle avancerede materialer til dæk. Forskningsindsatsen omfatter 350 forskellige indsatsområder. Til dato har Michelins R&D-arbejde resulteret i 10.000 patentansøgninger inden for dækdesign og -produktion. De globale forskningscentre spiller en nøglerolle i Michelins målsætning om at producere 100% bæredygtige dæk i 2050.

...og parløb med innovative virksomheder
Den ambitiøse målsætning kræver også stor og forøget innovationskraft og -hastighed. Derfor har Michelin de senere år indgået tætte og forpligtende partnerskaber med innovative start-ups. Eksempelvis omkring udvikling af hightechmaterialer og avanceret genanvendelsesteknologi. Det er partnerskaber, der rækker ud over dækproduktion. Så de nye teknologier kan også anvendes i anden industriel produktion som en vej til at udnytte genanvendte råmaterialer bedre. Herunder genbrug af polystyren, kønrøg (carbon black) og pyrolyse-olie fra udtjente dæk i en lang række nye produkter.

-lipe

Læs mere om transport & distribution

24/2 2021

Arbejdsbeklædning

Fødevaretransport

Messer

National distribution

Pakkedistribution

Rådgivning

Tempereret lager logistik

Tilføj dit firma her.
Send en mail.