Lastbilchauffører vil parkere sikkert bag hegn(Foto: Heras Danmark)

Lastbilchauffører vil parkere sikkert bag hegn

Lastbiltrafikken i Danmark er stigende, og behovet for sikker parkering er efterspurgt. På Europas første parkeringscenter med EU-platincertificering bliver lastbilerne nu hegnet inde, og det er ifølge Danske Vognmænd rigtig gode nyheder

Alene fra 2022 til 2023 steg det samlede transportarbejde for danske lastbiler med otte procent. Dog er andelen af sikrede parkeringsmuligheder langs Europas veje minimal.

Det er der nu begyndt at blive ændret på, da Recharge City er åbnet ved E45 mellem Horsens og Hedensted.

Det er Europas første parkerings- og opladningscenter med EU-platincertificering, og tiltaget bliver hilst varmt velkommen hos brancheorganisation for det danske transporterhverv, Danske Vognmænd:

- Det er et virkelig godt initiativ, som har været efterspurgt, og som må anses som meget attraktivt. Tidligere så man typisk, at det var højværdigods, der blev stjålet fra lastbilerne, men i dag kan det lige så vel være toiletpapir.

- Så det er essentielt, at der i højere grad kommer sikre parkeringspladser – både for at undgå tyveri og for chaufførernes egen sikkerhed, siger Frank Davidsen, underdirektør hos DTL, Danske Vognmænd.

Ekstremt præcisionsarbejde
EU vedtog i 2022 en række nye standarder, der kategoriserer parkeringsområder efter fire sikkerhedsniveauer: Bronze, sølv, guld og platin.

Recharge City er blevet tildelt en platincertificering, hvor sikkerheden er den absolut højeste.

Det er den danske leverandør af hegn og bomme, SER Hegn, der har stået for indhegningen af det 270.000 kvadratmeter store område, og hegneksperterne er ikke i tvivl om, at kravene har været højere end sædvanligt.

- Kravene er yderst specifikke og skal overholdes ned til mindste detalje. Vi er vante til at arbejde på projekter, hvor der er krav til sikkerheden, men denne opgave krævede simpelthen, at alle lige ydede 10 procent ekstra.

- Montørerne skulle levere et ekstremt præcisionsarbejde, og vores vejledninger til kunden skulle dobbelttjekkes med sikringsguiden løbende, siger Claus L. Dalsgaard, Projekt Manager hos SER Hegn.

For folkene bag Recharge City har målet hele tiden været at skabe et anlæg med den højeste sikkerhedsgodkendelse, og derfor var det afgørende, at alle involverede parter kunne levere den højeste standard.

- Det er et enormt projekt, og platincertificeringen har krævet det ypperste fra vores mange samarbejdspartnere.

- Hele grundlaget er jo sikkerhed, så det har været afgørende, at SER Hegn har kunne levere så præcist et stykke arbejde, som de har, og de har udvist en enorm faglighed igennem hele forløbet, siger Kasper Juel, Projektleder, Recharge City.

Europa følger med
Som en del af EU's standarder er det afgjort, at der på TEN-T-netværket må være maksimalt 100 kilometer mellem certificerede parkeringsanlæg.

Hos Heras Hegn mærker de, hvordan eftervirkningerne af standarderne begynder at rulle.

- Recharge City er det første af sin slags, men vi kan allerede nu mærke, at der er efterspørgsel på hegn-løsninger til lignende anlæg samt parkeringspladser rundt omkring i Europa.

- Der er ingen tvivl om, at man de senere år generelt har sat ekstra fokus på sikkerhed i transportbranchen, og det tager kun til. Så vi ser ind i langt flere projekter, hvor vi skal lave denne type løsninger, siger Claus L. Dalsgaard.

Ifølge DTL er udviklingen godt på vej, og man er glade for, at der er private aktører som Recharge City, der melder sig på banen med optimerede tilbud til de mange chauffører på vejene.

- Antallet af overvågede parkeringspladser er minimalt i Europa. Lovgivningen forsøger at gøre noget ved problemet, men Recharge City har løftet niveauet.

- Ikke alene er sikkerheden den højeste, der overhovedet findes, man har også prioriteret gode forhold, så vi er meget positiv stemte overfor det, siger Frank Davidsen.

-hawin

13/6 2024
 • Video: Se bro over E45 blive skilt ad

  Video: Se bro over E45 blive skilt ad

  transport ›Se, hvordan det gik for sig, da Vejdirektoratet rev en 900 ton tung bro ned over E45 Østjyske Motorvej hen over en nat. Arbejdet var minutiøst planlagt og tiltrak flere nysgerrige borgere
 • Sommertrafik og fodboldfeber på Storebæltsbroen

  Sommertrafik og fodboldfeber på Storebæltsbroen

  transport ›Sidste skoledag på fredag markerer som altid start på ferietid og dermed også rejseaktiviteter. Det betyder ekstra trafik på vejene og således også over Storebæltsbroen, hvor særligt lørdagene bliver travle. Få et overblik over, hvordan trafikken fordeler sig over sommeren, hvor en særlig bane i betalingsanlægget markerer EM-fodboldfeberen
 • Rekordmange bilreparationer: Nu vil danskerne have mindre miljøskadelige værksteder

  Rekordmange bilreparationer: Nu vil danskerne have mindre miljøskadelige værksteder

  transport ›Danskerne fik udbedret over 415.000 skader på bilen i 2023. Det er en stigning på 12,5 procent på fem år. De mange reparationer er hårde for miljøet, og det er flere danskere blevet bevidste om
 • Ukvemsord og aggressiv kørsel: Kampagne skal gøre det mere sikkert for vejarbejdere

  Ukvemsord og aggressiv kørsel: Kampagne skal gøre det mere sikkert for vejarbejdere

  transport ›Der køres alt for stærkt ved vejarbejder, og antallet af ulykker er stigende. Under sloganet ’Pas på den jeg elsker’ har 3F og Asfaltindustrien siden foråret forsøgt at ændre danskernes trafikvaner og gøre livet tryggere for landets vejarbejdere
 • Fortsat stigende personbiltrafik på broerne og første støbning på Femern

  Fortsat stigende personbiltrafik på broerne og første støbning på Femern

  transport ›Personbiltrafikken stiger fortsat på både Storebæltsbroen og Øresundsbron, mens lastbiltrafikken er faldende i årets første tre måneder. Trafikken bidrager til en stigning i periodens resultat
 • Oplad elcyklen hos kommunen

  Oplad elcyklen hos kommunen

  transport ›Nu får elcyklister flere lademuligheder at vælge imellem, når de skal lade cyklen op på farten. 24 kommuner får tilskud til offentlige ladestationer fra ny pulje
 • Eksperternes råd til at gøre bilen ferieklar

  Eksperternes råd til at gøre bilen ferieklar

  transport ›En bil, der ikke vil køre, er en alvorlig streg i regningen på kør selv-ferien. Med de rigtige forberedelser øger man sandsynligheden for, at bilen klarer alle strabadser på turen ud og hjem uden slinger i valsen
 • Smart Retur vil erobre Danmark med plastpaller

  Smart Retur vil erobre Danmark med plastpaller

  transport ›Aktøren på området for returlogistik, Smart Retur har indgået et nyt partnerskab med Rema Distribution. Målet er at lukke aftaler på plastpaller med 75 procent af grossisterne i dagligvarehandlen i Danmark i løbet af i år