Padborgudvalg skal komme med forslag til at sikre ordnede arbejdsforhold på vejområdetTransportminister Ole Birk Olesen vil have styr på vejområdets brug af udenlandske chauffører

Padborgudvalg skal komme med forslag til at sikre ordnede arbejdsforhold på vejområdet

Transportministeren, beskæftigelsesministeren, arbejdsgiverorganisationerne og de faglige organisationer på området har i fællesskab taget skarp afstand fra forholdene i den konkrete sag med slavelignende forhold hos dansk vognmand

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) har på baggrund af skandalen med de indkvarterede filippinske chauffører i Padborg nedsat et såkaldt ”Padborgudvalg”, der skal se på forholdene for de udenlandske chauffører i Danmark, som skal sikres ”ordnede forhold på vejtransportområdet i Danmark, så lignende situationer undgås fremover”.

Ministeren bekræfter over for Kim Christiansen (DF), at der er nedsat en arbejdsgruppe med deltagelse af arbejdsmarkedets parter på vejtransportområdet, og der har indtil videre været holdt to møder i gruppen:

- Der vil også blive holdt et tredie og sidste møde. Organisationerne på vejtransportområdet spiller en central rolle i arbejdet med at finde løsninger på området og særligt i relation til at sikre og håndhæve danske løn- og arbejdsvilkår, oplyser ministeren blandt andet.

Kontrol og håndhævelse
På et møde med deltagelse af blandt andre transportministeren og beskæftigelsesministeren, arbejdsgiverorganisationerne og de faglige organisationer på området, blev der i fællesskab lagt skarp afstand fra forholdene i den konkrete sag, og der blev efterlyst generelle initiativer på området ikke mindst omkring bedre ”kontrol og håndhævelse”.

Arbejdsgruppen har blandt andet fået til opgave at belyse omfanget af udenlandske chauffører, herunder 3. landschauffører, der arbejder i Danmark via EU’s regler om fri bevægelighed på vilkår, som ligger under sædvanlige danske vilkår for danske chauffører (løn, arbejdstid, indkvartering mv.).

Gule fagforeninger holdt uden for
Med i udvalget er Fagbevægelsens Hovedorganisation (tidligere LO), 3F, Dansk Arbejdsgiverforening, Dansk Industri, Dansk Erhverv og ITD. Men der er IKKE repræsentanter for de såkaldte ”gule fagforeninger”:

- Jeg mødes gerne med øvrige organisationer, som måtte have input til at håndtere udfordringerne i Padborg-sagen. Jeg har netop fået bekræftet et møde med Kristelig Fagforening om sagen, oplyser Ole Birk Olesen.

Læs mere om transport & distribution

14/3 2019
 • Dansk Halbyggeri

  Dansk Halbyggeri

  Byggeri til erhverv og industri
 • DENIOS

  DENIOS

  Miljøbeskyttelse & Sikkerhed Lagring af farlige medier - Arbejdssikkerhed
 • Dansk Niels Bo

  Dansk Niels Bo

  Transportvogne, plastkasser, affaldshåndtering og lagerudstyr.
 • Combilift

  Combilift

  Customised material handling solutions