Politisk aftale skal genstarte dansk eksport efter corona

Politisk aftale skal genstarte dansk eksport efter corona

Regeringen og et bredt flertal af Folketingets partier er blevet enige om 27 nye initiativer i en pakke til genstart af eksporten for knap en halv milliard kroner. Initiativerne skal hjælpe danske eksporterhverv gennem corona-krisen og følger op på anbefalingerne fra de otte genstartsteams

Mange danske eksporterhverv er hårdt ramt af corona-krisen. Og flere oplever, at ordrerne fra udlandet ikke tikker ind i samme grad som tidligere.

Derfor har regeringen netop indgået en aftale med Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet om genstart af dansk eksport med initiativer for 485 millioner kroner.

Det sker på baggrund af anbefalingerne fra Forum for genstart af dansk eksport og otte genstartsteams, som afleverede deres anbefalinger til genstart af dansk eksport til regeringen i midten af september.

Aftalen lægger op til at styrke dansk eksport inden for fire områder:

1. Adgangen til erhvervsrejser lettes gennem fem initiativer, der bl.a. omfatter styrket kommunikation om rejserestriktioner og løsning af mobilitetsbarrierer gennem et erhvervsrejsehold.
2. Den internationale markedsføring øges og eksportfremmeindsatsen styrkes gennem ti initiativer.
3. E-handlen, digital omstilling og nye serviceløsninger styrkes gennem fire initiativer.
4. Grøn genstart, investeringer og risikovillig kapital understøttes gennem otte initiativer.

-I Danmark er vores virksomheder ekstremt dygtige til at eksportere både produkter og services men også grønne idéer, og det skal vi sørge for at værne om, selvom corona-krisen kradser over hele verden. Der har været utrolig mange gode anbefalinger at tage fat på fra erhvervslivet, og det har ikke været nemt at prioritere. Men jeg synes, at vi med den her pakke lægger grundstenene for, at vi også på den anden side af corona-krisen har stærke eksporterhverv, der beskæftiger tusindevis af danskere, her i landet, siger erhvervsminister Simon Kollerup.

Godt tre fjerdedele af genstartsteamenes anbefalinger på kort sigt er blevet inddraget i den endelige pakke.

-lipe

Læs mere om transport & distribution

11/10 2020

Arbejdsbeklædning

Fødevaretransport

International Transport

Messer

National distribution

Pakkedistribution

Tempereret lager logistik

Tilføj dit firma her.
Send en mail.