Start på storskala produktion af brinttankstationer

Start på storskala produktion af brinttankstationer

Nels officielle åbning af sin nye Nel H2Station fabrik i Herning i sidste uge varsler nye tider på hele transportområdet. EU har netop bevilget penge til 200 brintbusser til den kollektive trafik


- Åbningen af vores nye H2Station fabrik i Herning markerer starten på en ny fase i hele branchen. Med åbningen af dette storskala produktionsanlæg understøttes udrulningen af brintinfrastruktur til 100% nul-emission transport på
det globale marked. Ydermere er dette et nødvendigt skridt for at optimere vores produktion af H2Station og dermed etablere stordriftsfordele, siger Jon André Løkke, administrerende direktør for Nel.

Det højteknologiske produktionsanlæg har en årlig kapacitet på 300 brinttankstationer om året, og Nel skal bl.a. leverer brint til 200 kommende brintbusser i Danmark. EU netop har bevilget penge til ialt 600 brintbusser i både Danmark, Storbritanien og Letland.
Alene her i Danmark er bevillingen på 100 millioner kroner og brintbusflåden skal efter planen sættes ind i den kollektive trafik i løbet af 2020.

Fjer i hatten for grøn omstilling og danske arbejdspladser
Brintbusser udleder ingen CO2, kun vand, og med 200 brintbusser på gaden vil man kunne spare ca. 14000 tons Co2udlening.

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt glæder sig over udviklingen:

 -Det er meget positivt, at EU har valgt at give et kontant tilskud til udrulning af brintbusser. Og det er endnu en fjer i hatten, at en dansk virksomhed skal levere de tankstationer, der kan fylde busserne med brint. Det er grøn omstilling og danske arbejdspladser på én gang. Og vi får fuld valuta for de tilskud vi over årene har givet til forskning og udvikling af brint gennem EUDP-programmet, siger ministeren.
 
Nels fabrik producerer den mest kompakte H2Station på det globale marked. Serieproduktionen er designet efter LEAN princippet og sætter dermed nye standarder for produktion af tankningsudstyr til det voksende brintmarked. På fabrikken fremstilles H2Station med både CE- og UL- certificering på samme produktionslinje, hvilket resulterer i en fortsat høj sikkerhed i produktet, samt en øget omkostningseffektivitet i produktionen.

-lipe

Læs mere om transport & distribution

2/10 2018