Undersøgelse bekræfter stor mangel på chaufførerkoncerndirektør i Dekra Danmark, Peter Laursen.

Undersøgelse bekræfter stor mangel på chauffører

De danske vognmænd forventer at have 6,7 procent flere chauffører ved udgangen af 2019 end de har ansat i dag

Markant vækst i transportsektoren betyder, at de danske godsvognmænd får behov for rigtig mange nye chauffører i 2019. Det viser en stor undersøgelse foretaget af Voxmeter for Dekra.

500 godsvognmænd, der repræsenterer knap 5.000 chauffører, har deltaget i undersøgelsen, der spørger til vognmændenes forventning om vækst.

2.500 flere chauffører i 2019

I gennemsnit forventer de danske vognmænd at have 6,7 procent flere chauffører i 2019 end i 2018. Branchen har ca. 40.000 chauffører. Omregnet til antal jobs forventer godsvognmændene at have flere end 2.500 chauffører ansat ved udgangen af 2019 end i december 2018.

Undersøgelsen viser blandt andet også, at der er størst forventninger til vækst i Syddanmark og på Sjælland, hvor der forventes henholdsvis 7,8% og 8,4% vækst i 2019. Mens region Midt- og Nordjylland også forventer en stærk vækst på henholdsvis 4,7% og 4,8%.

Bekræfter chaufførmangel

Ifølge koncerndirektør i Dekra Danmark, Peter Laursen, bekræfter undersøgelsen dermed de tal, branchen hidtil har meldt ud og arbejder ud fra. Nemlig at der mangler 2.500 chauffører, for at transportsektoren er optimalt rustet til opgaverne nu og i den nære fremtid.

- Transportbranchen er vigtig for det danske samfund. Uden vognmænd og chauffører bliver varer ikke bragt fra A til B. Derfor er det også vigtigt, at alle branchens aktører, uddannelsessteder, vognmænd og brancheorganisationer arbejder sammen om at sikre god kvalitet i uddannelsen samt ordentlige forhold for chauffører og vognmænd, siger Peter Laursen.

-hawin

 

Læs mere om transport & distribution

23/1 2019
 • DENIOS

  DENIOS

  Miljøbeskyttelse & Sikkerhed Lagring af farlige medier - Arbejdssikkerhed
 • Combilift

  Combilift

  Customised material handling solutions
 • Dansk Halbyggeri

  Dansk Halbyggeri

  Byggeri til erhverv og industri
 • Dansk Niels Bo

  Dansk Niels Bo

  Transportvogne, plastkasser, affaldshåndtering og lagerudstyr.