ncnielsen
ncnielsen
ncnielsen

 

Undersøgelse: Transportvirksomheder oplever udfordringer med omstillingen til mere bæredygtighed

Undersøgelse: Transportvirksomheder oplever udfordringer med omstillingen til mere bæredygtighed

Ifølge en undersøgelse fra AddSecures ønsker 83% af europæiske transportvirksomheder at skifte til eldrevne køretøjer eller at benytte alternativt brændstof til deres flåde. I forbindelse med køb af elektriske køretøjer ser virksomhederne dog også udfordringer mht. deres rækkevidde, mangel på opladningsstationer, tunge batterier og høje omkostninger. Det er dog udfordringer, der kan klares med avanceret teknologi, mener AddSecure 

En ny undersøgelse, gennemført af AddSecure, som er udbyder af sikre IoT løsninger, viser, at fire ud af fem (83%) europæiske transportvirksomheder er villige til at skifte til elektriske køretøjer eller alternativt brændstof i deres flåde – eller begge dele, hvis muligheden er der.  

Den paneuropæiske undersøgelse viser, at en transportvirksomhed ud af fire (26%) overvejer bæredygtigheden som den primære årsag til ønsket om omstilling til en mere klimavenlig flåde. Flere end en ud af fem (23%) udtalte, at kundernes krav er den hovedsagelige årsag for ønsket om omstillingen.  

- Disse resultater fremhæver nødvendigheden for større investeringer i teknologi og infrastruktur for at kunne understøtte omstillinger til bæredygtige flåder i Europa – både for at imødekomme transportvirksomhedernes behov og for at gør det muligt for dem at imødekomme kundernes krav. Uden den slags investeringer, vil transportvirksomheder have meget svært ved at overkomme udfordringerne for at imødekomme de stigende krav for klimavenlige transportløsninger, udtaler Claes Ödman, CEO for Smart Transport hos AddSecure.  

Over to tredjedele (70%) udtrykker bekymring om køretøjernes begrænsede rækkevidde (også kaldet ”range anxiety” = rækkeviddeangst), hvilket er en stor udfordring.

Manglen af ladestationer langs vejene er ligeledes nævnt som en stor bekymring for mere end tre ud af fem adspurgte (65%), hvorimod den tunge vægt af batterierne og de høje omkostninger for El-køretøjer begge vakte bekymring hos 50% af de adspurgte.  

- Hos AddSecure forstår vi udfordringerne, som transportvirksomheder står overfor, når de overvejer omstilling til bæredygtige køretøjsflåder. Derfor er vi dedikeret i at tilbyde innovative og smarte løsninger, der kan hjælpe med at overkomme disse udfordringer,  så omstillingen til elektriske køretøjer samt alternative brændstoffer kan betyde en mere bæredygtig fremtid, udtaler Ulrika Allén, VP Products and Technology, Smart Transport hos AddSecure.  
-hawin

Download den komplette, paneuropæiske rapport HER

Læs mere om transport & distribution

25/1 2023

Flådestyring

Fødevaretransport

Messer

National distribution

National Transport

Pakkedistribution

Ruteoptimering

Tempereret lager logistik

Transportstyring

Truckterminaler

Tilføj dit firma her.
Send en mail.