UPS investerer i Arrival og placerer ordre på 10.000 elbiler

UPS investerer i Arrival og placerer ordre på 10.000 elbiler

UPS har netop investeret en minoritetsandel i Arrival, der fremstiller elektriske- og specialbyggede køretøjer. Udover investeringen annoncerer UPS et køb af 10.000 elektriske biler, der skal bygges specielt til dem og deres behov. investeringen giver UPS førsteret på Arrivals elektriske biler

UPS skal samarbejde med Arrival om at udvikle elektriske køretøjer med Advanced Driver-Assistance Systems (ADAS), der med et elektronisk system hjælper chaufføren under kørsel og parkering. Designet er dermed med til at forbedre kørslen og sikkerheden i bilerne. UPS tester ADAS-funktionen i løbet af 2020.

- UPS fortsætter med at bygge en integreret flåde af elektriske køretøjer kombineret med innovativ large-scale opladningsteknologi, siger Juan Perez, Chief Information & Engineering Officer hos UPS.

- I takt med at megatrends som befolkningsvækst, migration til større byer og E-commerce fortsat stiger stødt, ser vi et behov for at samarbejde med globale partnere, så vi sammen kan løse udfordringer ved blandt andet belastning på vejene og forurening. Både for vores kunder og for samfundet. Elektriske biler er en af nøglerne i strategien om at gøre vores levering mere bæredygtig. Investeringen i Arrival gør det muligt for UPS at samarbejde om design og produktion af en af verdens mest avancerede elektriske leveringskøretøjer.

Arrival har forholdene og mulighederne til at masseproducere, da de selv producerer flere dele i bilerne. Derudover bruger Arrival lette og holdbare materialer i et design, der er med til at reducere behovet for vedligeholdelse og andre omkostninger ved bilerne.

- UPS har været en stærk strategisk partner for Arrival. De har givet værdifuld indsigt i, hvordan elektriske leveringskøretøjer bruges på vejene, og – endnu vigtigere – hvordan de bedst muligt kan optimeres for chaufførerne, siger Denis Sverdlov, Chief Executive hos Arrival.

Han fortsætter:

- Sammen har vi arbejdet hårdt på at skabe og skræddersy elbiler, der imødekommer alle UPS’ behov lige fra kørsel til lastning og aflæsning og administration. Vi er glade for at denne investering skaber et endnu tættere bånd mellem vores to virksomheder.

Arrival bygger bilerne på mikrofabrikker og bruger slidstærke letvægstmaterialer, som virksomheden selv designer og producerer in-house, hvilket giver UPS som investor korte leveringstider hvis nødvendigt. UPS forventer at udrulle de nye elektriske biler i Europa og Nordamerika.

- Vores investering og partnerskab med Arrival er i direkte med UPS's transformationsstrategi med fokus på nyeste teknologier. Disse køretøjer er verdens mest avancerede leveringsbiler og banebrydende for branchen, siger Carlton Rose, Præsident of UPS Global Fleet Maintenance & Engineering.

Arrival er den første kommercielle bilfabrikant, der leverer specialbyggede elektriske varevogne til UPS. Samarbejdet har været på tegnebrættet siden 2016. Begge virksomheder har tidligere annonceret, at de sammen vil udvikle et pilotprojekt med 35 elektriske varevogne, der skal afprøves i London og Paris.

Derudover meddelte UPS, at de står med en banebrydende ny opladningsteknologi, der nu er blevet implementeret i deres centrale anlæg i London.

-hawin

 

Læs mere om transport & distribution

4/2 2020
  • Combilift

    Combilift

    Customised material handling solutions
  • Dansk Niels Bo

    Dansk Niels Bo

    Transportvogne, plastkasser, affaldshåndtering og lagerudstyr.