Vestfyn Trækker 2020 aflyser

Vestfyn Trækker 2020 aflyser

- Det er med en stor klump i halsen, at vi har besluttet at aflyse transportudstillingen Vestfyn Trækker 2020. Som arrangør af Danmarks største udendørs transportudstilling er vi – lige som alle andre i Danmark og verden over - meget berørte af situationen omkring Corona-smitten. Vi bakker op om myndighedernes tiltag for at bekæmpe yderligere spredning af Covid-19 i Danmark, og det får altså den konsekvens, at Vestfyn Trækker 2020 ikke bliver til noget

Sådan lyder beskeden fra VBG’s administrerende direktør, Per Mikkelsen, der lige siden afviklingen af Vestfyn Trækker for første gang i 1999 har stået i spidsen for Team Vestfyn Trækker og den stadig mere populære transportudstilling i Ejby på Vestfyn.

Messen tiltrækker op imod 150 udstillere fra transportbranchen. Herunder en lang række bilimportører, vognopbyggere og forhandlere af øvrigt transportmateriel og serviceydelser. Årets messe skulle have været gennemført i weekenden den 15.-17. maj, men situationens alvor taget i betragtning ville det ifølge Per Mikkelsen ikke give mening.

- Det er vores ansvar og pligt at hjælpe vores udstillere, de besøgende og andre relationer med at gøre det rigtige. Selv om vi i øjeblikket ikke kan genkende det Danmark, vi allesammen plejer at stå op til om morgenen, er der vigtige samfundsopgaver, som skal løftes, siger han med henvisning til behovet for at holde hjulene i gang og få Danmark til at fungere så godt som muligt.

- Og det skal vel at mærke gøres samtidig med, at vi alle skal passe ekstra godt på hinanden, tilføjer Per Mikkelsen.

At mange udstillere allerede var langt fremme i planlægningen af deres stande, og at der allerede var investeret store ressourcer i den planlagte transportudstilling, står smerteligt klart for Per Mikkelsen.

- Her hos VBG har vi knoklet på med forberedelserne i mere end et halvt år. Vi kunne glæde os over en udsolgt udstilling med over 150 tilmeldte udstillere på et udvidet messeareal på i alt 45.000 m2. Vi så frem til at sætte ny besøgsrekord med endnu flere end de knap 10.000 besøgende, der lagde vejen forbi Vestfyn for knap to år siden. Den rekord må vi sætte en anden gang, fastslår han.

Hvorfor ikke udsætte

Når Vestfyn Trækker ikke bare udsætter efter sommerferien ellere senere endnu, hænger det sammen med, at det ikke har været muligt at få tilladelserne fra myndighederne.

- Svaret fra dem var klart og tydeligt, at vi ikke får de nødvendige tilladelser før Danmark er Corona frit. Samtidigt udtaler sundhedsminister Magnus Heunicke, at vi kan forvente en ny bølge af Corona virus igen til efteråret – mere tydeligt kan det ikke være, og det er bevæggrundene for vores beslutning fastslår Per Mikkelsen.

Han forklarer at rigtig mange mennesker havde set frem til Vestfyn Trækker 2020, men kommer samtidig ind på at hensynet til samfundets overordnede interesser og ikke mindst danskernes sundhed dog vejer tungere end den fælles interesse for afholdelse af messen.

- Vi opfordrer alle til at følge myndighedernes anvisninger og påbud og passe godt på sig selv og hinanden, så vi kan komme igennem denne sundhedskrise så hurtigt og så godt som muligt. Og så ses vi nok en anden gang i en forhåbentlig ikke så fjern fremtid, slutter Per Mikkelsen og resten af Team Vestfyn Trækker.

-hawin

Læs mere om transport & distribution

24/3 2020
  • Combilift

    Combilift

    Customised material handling solutions
  • Dansk Niels Bo

    Dansk Niels Bo

    Transportvogne, plastkasser, affaldshåndtering og lagerudstyr.