Grønt lys til danske messerMessecenter Herning kan åbne igen efter 14 måneders aflysninger. Foto: MCH/Tony Brøchner

Grønt lys til danske messer

Folketingets partier nåede tirsdag til enighed om en yderligere genåbning af samfundet, der betyder, at dansk erhvervsliv igen kan mødes fagligt og personligt i MCH Messecenter Herning

Efter 14 måneder præget af aflysninger, udsættelser og senest tvangslukning siden slutningen af november kan MCH atter invitere dansk erhvervsliv indenfor til messer i Herning. Det sker på baggrund af en politisk blåstempling af ekspertgruppens anbefalinger til modeller for sundhedsforsvarlig gennemførelse af blandt andet messer, konferencer og kultur. 

Interiør- og designmessen Formland genåbner således messehallerne 19. august, og udsigten til liv i MCH efter en lang nedlukning glæder administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen:

Georg Sørensen. Foto: MCH/Tony Brøchner

- Vi hilser den politiske aftale meget velkommen. Store arrangementer stiller store krav til planlægningen, og nu kan vi med afklaring og vished sammen med vores gode samarbejdspartnere planlægge og tilrettelægge messerne i efteråret og fremefter, siger Georg Sørensen og fortsætter:

- Efter mange måneder med digitale alternativer glæder det mig, at tiden igen er blevet til det trygge, faglige, fysiske og personlige møde, så gode forretninger, idéer og samarbejder kan fastholdes og udvikles til gavn for dansk erhvervsliv.

Retningslinjerne for messeaktivitet indeholder krav om coronapas samt et arealkrav på 4 kvadratmeter, ligesom messearrangøren skal udarbejde en sundhedsplan. Derudover læner ordningen for messer sig op ad retningslinjerne for detailhandlen, herunder krav om værnemidler og smitteforebyggende tiltag, og vil blive lempet i takt med retningslinjerne for detailhandlen.

Også for MCH-koncernens øvrige forretningsområder var genåbningsaftalen godt nyt. Således bliver der nu mulighed for at genåbne inden for konference -og kulturområdet, hvor MCH Herning Kongrescenter igen kan åbne dørene allerede på torsdag 6. maj.

Fagmesser i efteråret
Formland Autumn 19.-22. august
EOT - Electronics of Tomorrow 31. august-2. september
E&H - Entreprenør & Håndværk 16. september-18. september
Transport og Persontransport 16.-18. september
DiaLabXpo 21.-23. september (København)
hi Tech & Industry Scandinavia 5.-7. oktober

-lipe

Læs mere om uddannelse

5/5 2021