Kæmpe lønforhøjelse til elever i skolepraktik

Kæmpe lønforhøjelse til elever i skolepraktik

Lærlinge i skolepraktik kan fra næste år se frem til at få flere penge mellem hænderne. I slutningen af uddannelsen en månedlig stigning på 4500 kroner

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Frafaldet på erhvervsskolerne er størst, når elever ender i skolepraktik. Nu håber man, at en lønforhøjelse på 4500 kroner kan modvirke frafaldet.

Det gælder ifølge Fagbladet især lærlinge, der er tæt på at afslutte deres uddannelse. De kan de se frem til at få 4500 kroner mere om måneden, mens elever over 18 år, der kommer fra grundforløbet og må begynde direkte i skolepraktik, får næsten 700 kroner mere om måneden.

Udligner forskel
Den nye model sikrer ifølge børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil, at forskellen på skolepraktikydelsen og elevlønnen reduceres.

Konkret vil skolepraktikydelsen for elever på 18 år og der over stige med cirka 160 kroner om ugen for 1. årselever og cirka 1000 kroner om ugen for 4. års elever.

Pernille Rosenkrantz-Theil peger på, at elever i skolepraktik oplever en betydelig stigning i deres indkomst:

- Dermed mindskes den økonomiske forskel på at være i skolepraktik og have en uddannelsesaftale. De nye satser betyder, at eleverne får større økonomisk sikkerhed, så de både kan få økonomien til at hænge sammen og færdiggøre deres uddannelse. Samtidig sikrer vi, at de elever, der mister deres uddannelsesaftale undervejs, ikke oplever en så stor indkomstnedgang ved at begynde i skolepraktik, som i dag, siger hun.

De nye satser
Den forhøjede skolepraktikydelse gældende fra 1. januar 2022

Elever under 18 år: 854 kroner pr. uge

Elever på 18 år og derover:
Elever på 1. år af hovedforløbet: 2045 kroner pr. uge
Elever på 2. år af hovedforløbet: 2250 kroner pr. uge
Elever på 3. år af hovedforløbet: 2489 kroner pr. uge
Elever på 4. år og derover på hovedforløbet: 2930 kroner pr. uge

Læs mere om uddannelse

7/9 2021