Når porte og logistik taler samme sprog

Når porte og logistik taler samme sprog

Insight er ASSA ABLOYs nye digitale platform til porte og dockingløsninger, som giver brugeren mulighed for at overvåge alle sine enheder. På den måde er Insight med til at optimere og effektivisere intralogistikken

Af Hans Windeløv

Digitale løsninger, automation, Industry 4.0 og Internet of Things (IoT) er blandt de teknologiske løsninger og tendenser, som har ændret store dele af arbejdsprocesserne i industrien. Logistikindustrien er ingen undtagelse.

Varehåndteringen på lagre og i logistikcentre bliver stadig mere effektiv, samtidig med at kapacitet og præcision bliver øget ved hjælp af digitale lagerstyringssystemer, automatisk varehåndtering og samspillet mellem automatiske og manuelle processer.

Portløsninger er ’med på vognen’
Portløsningerne i lagre og logistikcentrene er også omfattet af den innovative udvikling.

Med automatisk overvågning, kundetilpassede muligheder og rapportering om behov for vedligeholdelse er portene med til at effektivisere både vareflow og portservicen.

Dermed kommer portene til at spille en endnu større rolle for at optimere lagre og logistikcentres samlede drift og vareflow.

Det er i hvert fald sådan, man ser på sagen hos ASSA ABLOY Entrance System.

Producenten af portløsninger til industrien har nemlig lanceret et nyt digitalt system, ’Insight’, der skaber et netværk af forbundne porte.

Systemet indsamler og udveksler data mellem portløsningen på lageret eller i logistikcentret og ASSA ABLOYs serviceteknikere.

Det giver mulighed for en hurtig analyse og handling, så man kan få gjort portløsningen og dens forbindelse til hele logistiksetup’et endnu skarpere. 

Overvågning og detektion af hændelser
Insight muliggør overvågning af portløsningen og giver adgang til portene når som helst, hvor som helst og i realtid. Selv efter arbejdstid eller i nødsituationer.

Det giver fuld kontrol, og man kan når som helst, og uafhængigt af hvor man befinder sig, fjernåbne og -lukke tilsluttede porte.

Man kan også overvåge og modtage notifikationer om Pre-Sense-hændelser, hvilket er antallet af afbrudte lukninger.

Dermed kan man hurtigt handle og få styr på sikkerhedskritiske hændelser. Det giver mulighed for at øge sikkerheden og effektiviteten i logistikcentret.

Konfiguration af indstillinger, der finjusterer portautomatiseringen og synkroniserer med det ønskede driftsflow, er også mulig. Det er en funktion, som kan bruges på enkelte porte eller på hele anlægget.

Insight kan ligeledes hjælpe kunden med at opretholde temperaturkontrol, bl.a. ved at komme med en advarsel, hvis en port er forhindret i at lukke eller står åben for længe.

Det er med til at reducere kundens energiomkostninger.

Digitale løsninger transformerer virksomheden
Det er digitaliseringen af stort set alle lagerets processer, som med IoT gør det muligt at optimere forbundne produkter i de intelligente bygningers økosystem.

Med Insight tilbyder ASSA ABLOY et nyt niveau af proaktiv service baseret på informationer fra de forbundne enheder.

De indsamlede data hjælper de driftsansvarlige med at træffe velinformerede beslutninger, til gavn for industri- eller logistikvirksomhedens samlede forretning.

- I produktionsvirksomheder og logistikcentre har man traditionelt forbundet kerneydelsen ved portløsninger med åbne- og lukkefunktionerne, sensorteknologi og styring af de enkelte porte.

- IoT gør det muligt at udvikle portløsninger, hvor helheden for logistikcentret er i spil. Ved at koble portene på it-systemet og forbinde dem til resten af logistikcentrets driftsydelser kan man optimere og overvåge portene og deres samspil med resten af intralogistikken.

- Det gør det muligt hele tiden at justere og optimere driften, siger salgschef hos ASSA ABLOY Entrance Systems, Anders Ovesen.

Enkelte kunder har da også efterspurgt løsninger, der kan overvåge portene og give kunden et overblik i realtid.

- Med Insight er mulighederne der, og vi har fået positive tilbagemeldinger på de løsninger, vi har etableret, siger han.

Detektion af problemer
Endnu er produktet nyt og ikke særlig udbredt. Men salgschefen glæder sig til, at konceptet bliver rullet ud i større stil hos kunderne.

- Indimellem opstår der portafbrydelser og problemer, når en port påkøres af en truck, eller bliver udsat for nedbrud på grund af forkert justerede aktivatorer eller andet.

- En port, der står åben, kan hurtigt føre til kulde og træk. Ud over at det går ud over arbejdsmiljøet, risikerer det også at føre til ekstra omkostninger til opvarmning og køling.

- Og når det handler om fødevare- og medicinalindustrien, udgør problemer med åbne porte en kritisk faktor, fordi der opstår risiko for kontaminering.

- Sådanne problemer detekterer Insight lynhurtigt og giver kunden besked om, hvilke porte det drejer sig om, forklarer Anders Ovesen. 

-hawin

 

15/4 2024
  • Højisolerede hurtigporte effektiviserer logistikken

    Højisolerede hurtigporte effektiviserer logistikken

    industriporte ›Norske Kolly får styr på logistikken på frostlageret med 12 højisolerede High Speed porte fra danske DAN-doors
  • Heras ansætter første Country Manager i Danmark

    Heras ansætter første Country Manager i Danmark

    industriporte ›Leverandøren af hegn og porte har ansat Morten Erikstrup som ny Country Manager i Danmark. Med erfaring fra en stilling som salgsdirektør i Spæncom A/S skal han bidrage til at løfte virksomhedens samlede brand-position
  • Myretæt specialdør til farmaceutisk produktion

    Myretæt specialdør til farmaceutisk produktion

    industriporte ›DAN-doors har på forespørgsel fra og i samarbejde med en kunde udviklet en myretæt specialdør til medicinalindustrien
  • Ny hængslet branddør til frostrum

    Ny hængslet branddør til frostrum

    industriporte ›Door System kan nu også tilbyde hængslede EI260-C branddøre til frostrum. Den nye branddør er blevet brandtestet hos DBI
  • Ny montør hos DAN-doors’ Team Øst

    Ny montør hos DAN-doors’ Team Øst

    industriporte ›Søren Christoffersen er ny montør hos DAN-doors og indgår i Team Øst med virke på Sjælland
  • Mere oppetid på læssebroen

    Mere oppetid på læssebroen

    industriporte ›Næste generation af ASSA ABLOYs læssebroer hæver barren i selv de mest barske miljøer, hvor stor driftseffektivitet er påkrævet
  • Velkommen til Dual Drive-æraen

    Velkommen til Dual Drive-æraen

    industriporte ›ASSA ABLOY Entrance Systems lancerer ledhejseport til lager- og logistikindustrien med innovativ teknologi, der, ifølge portproducenten, kan revolutionere portløsningerne hos brugerne i industrien
  • Efterspørgsel på energiberegninger for porte

    Efterspørgsel på energiberegninger for porte

    industriporte ›Energiforbruget har altid været et fokusområde i logistikbranchen, hvor det i store lagerhaller med frost- eller kølevarer er en tung post i budgettet. DAN-doors oplever da også at energiberegninger på porte er mere efterspurgt end nogensinde