Belgien skyder ny miljøzone ind med nytåret

Belgien skyder ny miljøzone ind med nytåret

Ved årsskiftet trådte en ny miljøzone i kraft i Belgiens hovedstad Bruxelles. Det skal rejsende og logistikfirmaer være særligt opmærksomme på

Den 1. januar indførte Belgiens hovedstad en miljøzone, der gælder i samtlige af metropolregionens 19 kommuner. Som europæisk ejer af et køretøj skal man på forhånd have registreret sig i byens database, før man må køre sit køretøj ind i zonen.

Ældre, forurenende køretøjer må ikke køre i zonen. I første omgang gælder reglerne kun for belgiere. Udlændinge skal først registrere sig fra og med sommeren 2018.

Alle rejsende bør dog løbende holde sig informeret via informationsportalen lez-belgium.be for at være sikre på, at man ikke forpasser datoen for, hvornår reglerne også gælder for udlændinge. På siden kan man allerede nu læse om alle regler for, hvem der må køre i zonen, og på det interaktive kort kan man se miljøzonens grænser.

På hjemmesiden kan man desuden finde vigtige informationer om alle eksisterende og planlagte miljøzoner i Belgien – i Belgien bliver der nemlig i øjeblikket planlagt, og indført, en hel del miljøzoner.

Antwerpen indførte allerede i februar 2017 en miljøzone, og her skal bilister på forhånd registrere sig, inden de kører ind i zonen: På lez-belgium.be kan man meget let, og med ganske få klik, registrere sig til kørsel i Antwerpen.

Eftersom der hele tiden kommer større fokus på problematikken med luftforurening i Europa, indfører flere og flere byer miljøzoner. I Belgiens naboland Frankrig blev der alene i år indført 17 nye miljøzoner, der i visse tilfælde oven i købet dækker hele departementer. Hvis man ikke vil miste overblikket over situationen, som hastigt ændrer sig, anbefaler vi at følge med i alle nye ændringer ved hjælp af Green-Zones appen. Desuden kan man læse mere om belgiske miljøzoner på www.lez-belgium.be, hvor man også meget let kan registrere sit køretøj!

Læs mere om transport & distribution

3/1 2018