jungheinrich banner
jungheinrich banner

 

 Deutsche Bahn præsenterer flot halvårsregnskab

Deutsche Bahn præsenterer flot halvårsregnskab

Transportgiganten har haft vækst i omsætning, resultat, og antal af passagerer og sendinger. Service og punktlighed på passagerbefordringen skal dog stadig forbedres.

- Vores Zukunft Bahn-program (koncernens flerårige kvalitetsforbedringsprogram) har hævet vores kvalitet, og vores kunder belønner os for det, siger Dr. Richard Lutz, administrerende direktør for Deutsche Bahn.

DB har sat ny rekord i antallet af passagerer over lange distancer og transporterede mere end 68 millioner mennesker i første halvår af 2017, hvilket er en stigning på 1,6 millioner passagerer.
De samlede indtægter i DB er steget med 1,0 mia. til i alt 21,1 milliarder EUR, hvilket svarer til et plus på 5,2%. Indtjeningen før renter og skat (EBIT) er steget med 17,1% til 1,18 mia. EUR.

Dr. Lutz er tilfreds med den positive udvikling i on-time satser i DB\'s passagertrafik over lange distancer, men bemærker, at DB også har udfordringer:
- Vores ontime rate på langdistancetog er 81,0% i første halvår, hvilket er en forbedring på 2,6 procentpoint. Men vi er endnu ikke tilfredse med punktligheden som helhed. Der skal gøres mere for at øge vores service og punktlighed på personbefordring, og vi vil fortsætte det arbejde, som vi har påbegyndt, med stor beslutsomhed., siger direktøren.

Tegnene på vækst fortsætter til datterselskabet DB Schenker, som vokser over hele linjen især inden for luftfragt (op 11,4%) og sø-fragt (op 8,9%). Contract logistics voksede igen og øgede omsæt-ningen med 5,7% til næsten 1,3 mia. EUR.

- Vi ser også en meget positiv resultat- og volumenfremgang i Danmark, fortæller administrerende direktør i DB Schenker Danmark, Henrik Dam Larsen, og fortsætter:
- Vi er inde i en rigtig god gænge, og jeg tror på, at den positive trend fortsætter. ”

Også DB Arriva viser flotte takter. Personbefordringen steg i første halvår af 2017 med 17% til næsten en milliard passagerer. Jern-banedriften steg med 22,9%, busvolumen med 5%.

De samlede indtægter steg 5,3% eller 133 mio. EUR til 2,7 mia. EUR. Resultatet før renter og skat (EBIT) steg 3,8% til 110 mio. EUR.

-lipe

Læs mere om transport & distribution

15/8 2017