Førerløs bus kører første tur på offentlig vej

Førerløs bus kører første tur på offentlig vej

En rute på 2,5 km på Slagelse Sygehus' område danner rammen for en historisk fejring onsdag den 15. september. Her sender Movia i samarbejde med Region Sjælland, Region Hovedstaden og Metroselskabet for første gang en autonom bus ud at køre på offentlig vej i Danmark

Den førerløse bus er henvendt til både patienter, besøgende og medarbejdere, der hurtigt og nemt kan komme rundt mellem sygehusets afdelinger. Der er seks stop på ruten, i nogle perioder kører bussen i rute og i andre perioder bestiller man bussen med få tryk på stoppestedets stander en såkaldt on demand løsning. Bussen er fremme i løbet af ganske få minutter.

Teknologien i on-demand systemet er udviklet specielt til forsøget på Slagelse Sygehus, og Movia indsamler i hele projektet vigtig viden om, hvordan førerløse busser og on demand løsninger kan indgå brugervenligt i den kollektive transport. Erfaringerne til rådighed for trafikselskaber og andre interesserede både nationalt og internationalt.

Transportminister Benny Engelbrecht er blandt deltagerne til indvielsen onsdag kl. 13.00 sammen med bl.a. direktørerne fra Movia og Slagelse Sygehus regionsformanden og Slagelses borgmester

Fakta om forsøget med førerløs bus
Den førerløse bus kører i perioden september 2021 til juni 2022
Bussens rute er 2,5 km og har seks stoppesteder
Bussen kører op til 16 km/t mellem stoppestederne
Der er plads til 10 personer i bussen, alle skal sidde ned under kørslen
Det koster ikke noget at benytte bussen, da der er tale om et forsøgsprojekt
Bussen vil hovedsageligt køre on-demand, så den bestilles via skærme på stoppestederne
Der er altid en medarbejder i bussen, som overvåger kørslen.
Bussen har plads til kørestole og barnevogne, dog kun én ad gangen
Bussen kører alle hverdage kl.08.00-15.00. Tidsrummet kan justeres efter behov.

Fakta om det strategiske samarbejde bag forsøget med førerløs bus
Forsøget med førerløs bus på Slagelse Sygehus er anden fase i projektet. Første forsøg foregik indendørs i vandrehallen på Køge Sygehus.
Movia, Region Sjælland, Region Hovedstaden og Metroselskabet har indgået et strategisk samarbejde om at påvirke og forme udviklingen af førerløs teknologi i Danmark. Parterne besidder forskellige roller og kompetencer.
Regionerne er ansvarlige for transport til og fra stationer og for patient-transporten internt og til og fra sygehusene.
Metroselskabet har ekspertise inden for fuldautomatisk drift og sikkerhed ved førerløse teknologier, og Movia varetager udførelsen af driften med den førerløse teknologi og har stor erfaring med behovsstyret kollektiv transport.

-lipe

Læs mere om transport & distribution

14/9 2021

Arbejdsbeklædning

Fødevaretransport

International Transport

Messer

National distribution

Pakkedistribution

Tempereret lager logistik

Tilføj dit firma her.
Send en mail.