Øget digitalisering skal geare SMV'er til tiden efter COVID-19-krisen

Øget digitalisering skal geare SMV'er til tiden efter COVID-19-krisen

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse tildeler nu det succesfulde SMV:Digital-program 20 mio. kr. til en hurtig indsats for at styrke 200 mindre virksomheders digitalisering og e-handel. Støttekronerne kan søges fra den 20. april

Digitalisering kan ikke afbøde konsekvenserne af COVID-19, men det kan gøre det enklere at drive virksomhed i en svær tid og muliggøre, at kunderne nås på nye måder. Samtidig kan investeringer i digitalisering og e-handel give virksomhederne et styrket udgangspunkt til tiden efter COVID-19-krisen.

Det mener Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, som siden starten i 2018 og gennem SMV:Digital-programmet har hjulpet hele 665 virksomheder på tværs af landet med at optimere forretningen gennem tilskud til privat rådgivning om digitalisering. Nu styrker Erhvervsfremmebestyrelsen indsatsen med 20 mio. kr., som skal hurtigt ud til virksomhederne.

Produktion, logistik og salg
Interesserede SMV'er fra alle brancher kan søge allerede fra den 20. april 2020. Det betyder, at op til 200 virksomheder gennem investeringer i digitalisering kan styrke blandt andet produktion, logistik og salg i en periode, hvor der ellers vil blive holdt igen med investeringer i ny teknologi.

Dorte Zacho Martinsen, der er medlem af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og formand for SMV:Boardet, som står i spidsen for SMV:Digital, forklarer, at det lige præcis er derfor, programmet blev etableret. Hun glæder sig over, at indsatsen nu får yderligere midler tildelt:

-Der er store gevinster ved at tage nye digitale teknologier i brug. For mange mindre virksomheder kan det imidlertid være svært at vide, hvor man skal starte. Den følelse kender jeg også fra min egen virksomhed, men kan også se et tydeligt afkast fra de investeringer, vi har foretaget. Men netop en tid med store forandringer kan være det rigtige tidspunkt at satse på nye teknologier og forretningsmodeller. Det kan stille virksomhederne bedre i den virkelighed, der venter os når Danmark og resten af verden gradvist lukkes op igen. Det gælder om at være forberedt.

Med hjælp fra SMV:Digital kan virksomhederne få rådgivning om, hvordan de kan styrke produktiviteten gennem investeringer i digitale løsninger eller styrke salget gennem digitale afsætningskanaler (e-handel).

Gennem digitale løsninger kan virksomheder også styrke deres modstandskraft f.eks. ved at være mindre afhængige af underleverandører eller ved at kunne omstille sig hurtigere.

-Hjælpen har rustet os
En af de virksomheder, der allerede har fået hjælp gennem SMV:Digital, er skiltefirmaet Sign Service i Hedensted. Benny Eriksen, der er direktør i Sign Service, beskriver, hvordan rådgivningen fik afgørende betydning for at turde investere i ny software, der har effektiviseret hele ordreprocessen og gjort virksomheden mere konkurrencedygtig:

-Vi har længe diskuteret, hvordan vi kunne komme med på digitaliseringsbølgen, men vi har været tilbageholdende med at bruge penge på noget, vi ikke havde forstand på - og som vi dybest set ikke vidste hvad, vi ville få ud af. Hjælpen fra SMV:Digital til indkøb af kvalificeret rådgivning gav os modet til at gå i gang, og nu er vi trygge ved, at vi sætter ind de rette steder og investerer i de rette digitale løsninger. Ordreprocessen er blevet hurtigere og mere effektiv, og det har helt sikkert rustet os til bedre at kunne komme igennem den aktuelle krise.


De 20 mio. kr. fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse uddeles som tilskud á 100.000 kr., og der åbnes for ansøgninger den 20. april 2020. Virksomheder på tværs af hele landet og fra alle brancher vil have mulighed for at søge om tilskud til privat rådgivning inden for blandt andet digitalisering, e-handel og automatisering.

Fakta
Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har besluttet at afsætte 20 mio. kr. til privat digitaliseringsrådgivning under SMV:Digital-programmet.
Tilskudspuljen udmøntes som vouchers til privat rådgivning på 100.000 kr., der kan søges af virksomheder med 3-249 ansatte.
SMV:Digital administreres af Erhvervsstyrelsen i samarbejde Erhvervshus Midtjylland. De øvrige erhvervshuse fungerer som underleverandører til indsatsen.

Læs mere om SMV:Digital

-lipe

Læs mere om uddannelse

4/4 2020