Zebra Technologies på markedet for industriel inline stregkodescanning

Zebra Technologies på markedet for industriel inline stregkodescanning

Et komplet program fra små ultra-kompaktenheder til de max-kapable inlinereaders er på programmet til både stregkodescanning (1D og 2D-kode)) og sidenhen også til Vision og OCR-læsning. Det er et naturligt skridt mod det store marked for automatisk scanning i produktions- og lagermiljøer

Norris Print-Tech er allerede nu i gang med Zebras allerførste projekt på det europæiske marked med denne nye produktserie.

Zebra starter således ud med modellen FS40 der med sin 1020x1200 pixels sensor tager op til 60 billeder pr. sekund. Dvs. selv emner i temmelig hurtig passage forbi FS40-enheden bliver sikkert scannet.

De belysningsmæssige, optiske omgivelser i produktions- eller lagermiljøet kan indimellem være udfordrende. Med mulighed for at vælge mellem rødt, hvidt og blåt lys - eller sågar infrarødt lys i FS40 scanneren er det imidlertid muligt at lykkes med succesfuld stregkodelæsning under praktisk taget alle tænkelige forhold.

Flere koder kan læses på en gang
Scanneren kan sættes op til såkaldt 'ManyCode' som betyder, at flere stregkoder kan læses på een gang. F.eks. alle stregkoderne på en GTIN-128 pallelabel.


'Golden Image Compare' giver mulighed for at gemme et referencebillede under installationen, så kan man sammenligne lys/billedudsnit/afstand, hvis der senere skulle komme en reklamation. Golden Image Compare er ligeledes praktisk i de tilfælde, hvor man skal flytte scanneren eller kommer til at skubbe til den, da man så har en guide til at få placeret scanneren korrekt igen.

De fastmonterede Zebra-scannere kan kobles til alle tænkelige industrielle miljøer lige fra basis RS-232 og ethernet til de særlige industriprotokoller ProfiNet og Modbus TCP. Som noget ganske særligt blandt fastmonterede scannere er der også mulighed for USB-interface.

Al scanneropsætning/konfigurering sker ifølge producenten nemt med Aurora Software, der er udviklet specifikt til Zebras stationære scannere.

Til læsning på stor afstand og sparsomt lys
FS70-FrontRight_480pixEn teknisk nært beslægtet scanner, FS70 er også tilgængelig. Den adskiller sig fra FS40 ved at have udskifteligt 'C' mount objektiv og skal bruges sammen med en ekstern lyskilde.

FS70 anvendes i situationer, hvor der kræves læsning på meget stor afstand, eller hvor indbygget lys ikke er egnet til opgaven. Model FS40 kan i øvrigt også tilsluttes eksternt lys.

FS40/70 kan powerforsynes direkte fra en USB 'C' port, 24V DC eller via POE (PowerOverEthernet).

I løbet af 2022 kommer de mindre modeller FS10 og FS20, der bruger samme software, men kan klemmes ind, hvor der er meget lidt plads.

Produktprogrammet starter med enheder til scanning af 1D/2D koder, men med de rette softwaremæssige tilpasninger på vej, vil der komme tilsvarende modeller for Vision-kontrol og OCR læsning.

-lipe

Læs mere om datafangst

20/9 2021