Transport og logistikvirksomheden K. Hansen Transport fylder 125 år

Transport og logistikvirksomheden K. Hansen Transport fylder 125 år

Hansen Transport har været ejet og drevet af familien Hansen gennem fire generationer, og fælles for dem alle er, at det er vigtigt at gøre en forskel for kunderne. 1. maj 2021 fylder virksomheden 125 år

Uanset hvilken service kunderne ønsker, er omhyggelighed, faglig stolthed og engagement blandt de dyder, som K. Hansen Transport lægger for dagen, når man løser opgaverne. Sådan er det i dag, og sådan var det for 125 år siden da virksomheden blev grundlagt.

Igennem fire generationer har K. Hansen udviklet sig fra at være flytteforretning og møbeltransportør med hestevogne til at være en godstransportvirksomhed og lagerhotel.

Alle fire generationer af K. Hansen Transport har oplevet både succes- og krisetider. Hvis alle fire ejere i dag kunne mødes og drøfte hinandens udfordringer, ville de nok ikke være helt enige om, hvad der var vigtigst, idet der er sket utrolig meget med den teknologiske udvikling gennem tiden.

I begyndelsen var foder det eneste brændstof, og det viste sig da også at fodring af hestene tog det meste af overskuddet, idet havre var dyrere end benzin. Siden har tingene udviklet sig hurtigt. Alt er blevet større; materiel, konkurrence, efterspørgsel, kundernes krav og ikke mindst omkostninger.

En virksomhed i god form

I dag, 125 år efter det hele begyndte, fremstår virksomheden i god form, og er i gang med en større udvidelse med opførelse af 7.000 kvadratmeter terminal, 920 kvadratmeter administration og 25.000 kvadratmeter udvendig plads.

Udvidelsen forventes færdigbygget primo oktober, og derefter råder K. Hansen Transport over et samlet bygningsareal på 60.000 kvadratmeter. Til daglig har 185 medarbejdere deres virke i firmaet, som sender 70-80 biler rundt i landet hver dag.

Virksomheden tilbyder dag til dag levering, levering med kran og medbringertruck, containertømning samt opbevaring og håndtering på lagerhotel.

I de første mange år var opgaven at flytte varer fra A til B. Siden er tingene blevet væsentligt mere indviklede… eller udviklede.

Tidligere producerede man til lager, nu producerer man efter ordre, hvilket gør planlægningshorisonten meget kort. Det stiller høje krav til hurtig levering og fleksibilitet, og det har medvirket til at K. Hansen Transport ikke bare er en transport- og logistikvirksomhed, men en servicevirksomhed, der sikrer hurtig og fleksibel service.

I dag har virksomheden sloganet: ”vi kører ikke bare fra A til B, men fra menneske til menneske”. I dag opererer virksomheden ikke længere med fysiske fragtbreve – al booking og planlægning foregår digitalt. Alle forsendelser kan spores online på colliniveau og hele forsendelsesflowet kan følges fra afhentning til ankomst til modtager.

Leveringssikkerhed er en vigtig konkurrenceparameter, og virksomheden lover en leveringssikkerhed på +98%.

Fokus på miljøet og den grønne omstilling

Optimeringer og miljørigtige løsninger går hånd i hånd hos K. Hansen Transports direktør Jakob Wiborg Hansen.

98% af flåden er de seneste år blevet skiftet ud med de mest miljøvenlige lastbiler med lave CO2-udledninger. Der er stor fokus på dieseløkonomi og antal kørte kilometer pr. liter. Al belysning er skiftet ud med LED. Fysiske fragtbreve og plastikservice er afskaffet, hvilket giver en årlig besparelse for 450.000 stykker papir og ca. 6.000 plastikkrus om måneden.

Med 125 år i bagagen er K. Hansen Transport en virksomhed med stolte traditioner. Der er blandt andet tradition for omhyggelighed, engagement, medarbejdertrivsel og en bred palette af logistikydelser, der gør virksomheden i stand til at tilbyde totalløsninger.

Som en af Danmarks ældste transportvirksomheder, arbejdes der konstant på at udvikle og udnytte de muligheder, som den teknologiske udvikling giver.

Og det er ydermere vigtigt at dyrke organisationsudvikling, arbejdsmiljø, personlig coaching og regelmæssig måling af medarbejdertilfredshed.

K. Hansen Transport A/S har et mål om at vækste 8% årligt, hvilket har medvirket til udvidelsen af terminalarealet til 7.000 kvadratmeter samt en ny administrationsbygning. I det nye byggeri har virksomheden taget højde for muligheden for at udvide yderligere, hvis efterspørgslen skulle stige endnu mere i fremtiden.

-hawin

Læs mere om lagerhoteller

26/4 2021