Logimatic køber sig ind i Xtel Wireless Troels Severinsen og Lars Francke Riisberg fra Logimatic indtræder i bestyrelsen for Xtel Wireless sammen med Torben Lund Clement.

Logimatic køber sig ind i Xtel Wireless

Ægteskabet mellem de to nordjyske virksomheder styrker udvikling af automatisering med fremsynede softwareløsninger

It-virksomhed Xtel Wireless i Aalborg har i nogen tid været på udkig efter en investor med operationel og strategisk erfaring indenfor forretningsudvikling og drift, og nu er partneren fundet.

- Vi tror på, at det er lykkedes at indgå det ideelle ægteskab med Logimatic Gruppen, som køber sig ind i halvdelen af vores virksomhed, fortæller Xtel Wireless' administrerende direktør Torben Lund Clement.

Troels Severinsen, der er direktør for Logimatic Gruppen i Aalborg, supplerer:

- Med inkluderingen af Xtel i Logimatic Gruppen får vi tilført et innovativt element, som vi forventer os meget af og som vi er sikre på, vil kunne skabe synergi i forhold til vores andre forretningsområder.

Videnstung partner fra mobilindustrien
Troels Severinsen betragter Xtel som en særdeles innovativ softwarevirksomhed med primært fokus på projekter inden for Internet of Things:

- Dertil kommer, at det er en utroligt videnstung virksomhed med 17 af Aalborgs dygtigste software- og hardwareudviklere. Med rødder i den nordjyske mobilindustri er Xtel kendt for stor viden inden for blandt andet Bluetooth og indlejret software. Denne kompetence gør, at Xtel har arbejdet for nogle af verdens mest kendte koncerner og i dag er involveret i mange projekter i samarbejde med nogle af Danmarks mest kendte produktionsvirksomheder.

Torben Lund Clement uddyber:

- Vi er en innovativ virksomhed, som på kort tid har skabt nogle unikke tekniske løsninger, men vi har savnet kompetencer, når det gælder strategi og forretningsførelse. Det får vi i kraft af Logimatics ejerandel af Xtel.

Fakta om de to virksomheder
Logimatic er en 30 år gammel virksomhed, der beskæftiger sig med automation, softwareudvikling og rådgivning. Virksomheden har hovedsæde i Aalborg, og er år efter år er vokset, samtidig med, at den har skabt gode økonomiske resultater. Det betyder, at Logimatic i dag er tæt på 100 medarbejdere og har en omsætning på 75 mio. kr. pr. år.

Sammenlignet med Logimatic er Xtel Wireless, som blev etableret i 2016, en ret ny virksomhed, der ligeledes har adresse i Aalborg. Den beskæftiger sig primært med innovative tekniske løsninger inden for Internet of Things, har 17 medarbejdere og en omsætning på 15 mio. kr. årligt.

-lipe

Læs mere om lagerstyring

21/8 2018