Biltema ekspanderer og opretter eget logistikfirmaDetailkæden Biltema, der har 11 varehuse i Danmark, ekspanderer igen. Denne gang er det med nyt logistikfirma, der ifølge den danske direktør Jacob Møller giver mere miljøvenlig transport. (Foto:PR)

Biltema ekspanderer og opretter eget logistikfirma

Med Biltema Logistics vil detailkæden sikre mere effektiv og miljørigtig varetransport. I fremtiden kommer eget Biltema-tog til at transportere varer til Danmark

Hos Biltema, der er en af Nordens største detailkæder, skal der løbes stærkt for at kunne følge med den store efterspørgsel på blandt andet bilreservedele, haveredskaber og fitnessudstyr.

Derfor opretter detailkæden nu sit eget logistikfirma, Biltema Logistics. Formålet er at sikre endnu mere effektivitet, når en vare skal fra lager til varehus.

– Vi er nødt til hele tiden at se på, hvordan vi kan arbejde smartere, så vi kan følge med den kraftige ekspansion. Med Biltema Logistics sikrer vi, at varehusene altid har de efterspurgte produkter på hylderne, så kunderne ikke skal gå forgæves eller vente på, at varehuset bestiller et produkt hjem, siger Bjarne Sandberg, der er administrerende direktør for Biltema Logistics.

Biltema-tog til Danmark

Ved selv at stå for al logistik sikrer detailkæden også, at varetransporten foregår så miljøvenligt som muligt. Det fortæller Jacob Møller, der er direktør i Biltema Danmark.

I dag fragtes varerne fra de store lagerbygninger i Sverige til Danmark med lastbil. Men i fremtiden kommer det højest sandsynligt til at foregå med eget Biltema-tog. Foto: PR

 

– Vi skal så vidt muligt væk fra at bruge lastbiltransport, fordi det forurener så meget. Derfor undersøger vi lige nu mulighederne for at få vores eget Biltema-tog, der kan transportere varer til Danmark fra Sverige. Som en af de største i Norden har vi et stort ansvar for miljøet, og det skal vi tænke med, i alt vi gør, siger Jacob Møller.

Biltema har 11 varehuse i Danmark, der alle modtager varer fra Biltema Logistics’ 225.000 kvadratmeter store lager i Sverige. Biltema planlægger at udvide lagerbygningerne med yderligere 120.000 kvadratmeter, hvilket svarer til 16 fodboldbaner.

-hawin

Læs mere om logistikløsninger

15/1 2019