Dansk håndteringsløsning til bagage tjekker ind i Oslo Lufthavn

Dansk håndteringsløsning til bagage tjekker ind i Oslo Lufthavn

Beumer Group har vundet milliardudbud om at levere ny bagageløsning til Oslo Gardermoen Lufthavn. Det sikrer masser af arbejde til de 800 medarbejdere i Danmark i de kommende år. For passagererne bliver udbyttet en hurtigere bagageekspeditionstid

Hvis du i fremtiden lander med fly i den norske hovedstad Oslo, vil din kuffert blive transporteret frem til bagagebåndet på en løsning, som er udviklet i Danmark.

Det norske lufthavnsselskab Avinor, der står for driften i Oslo Gardermoen Lufthavn, har nemlig netop annonceret, at ordren på et nyt og topmoderne bagagehåndteringssystem går til Beumer Group A/S, der har hjemme Skejby ved Aarhus.

Avinor investerer lidt over en milliard kroner i leverance og drift af den nye CrisBag-løsning, som skal håndtere bagage til både afgange, ankomster og transfer i den travle Oslo-lufthavn. Og aftalen vækker glæde i Aarhus.

- Vi er utrolig stolte over at have vundet ordren, som giver masser af arbejde for vores medarbejdere i Danmark i de kommende år. Nu skal vi i gang med at forberede løsningen, der skal gå i drift i Oslo i sommeren 2024 - men faktisk er det en del af kontrakten, at vi skal drive og vedligeholde bagagesystemet i op til 25 år frem. Så vi får brug for endnu flere stærke kompetencer både til softwareudvikling, data science og andet ingeniørarbejde, fortæller Klaus Spens, som er CEO i Beumer Group A/S.

Made in Denmark - med international erfaring

Med den nye investering kommer Oslo Lufthavn i selskab med en række andre store, internationale lufthavne, der også har valgt Beumer Groups løsning.

Det gælder for eksempel London Heathrow, San Fransisco, Singapore Changi og München Lufthavn. Og den internationale erfaring har været med til at få nordmændene til at gå efter den danske løsning.

- Vi har valgt Beumer Group ud fra deres knowhow og mangeårige erfaring med bagagehåndtering, og fordi de kan dokumentere fra andre lufthavne, at løsningen sparer omkostninger i den daglige drift, fortæller Stine Ramstad Westby, direktør i Oslo Lufthavn. 

Hos Beumer Groups direktør vækker det en særlig glæde at kunne bringe et danskudviklet produkt ud til nogle af verdens store flyknudepunkter:

- Jeg synes, det er supersejt at vide, at der står "Made in Denmark" på bagagesystemerne i flere af verdens allerstørste lufthavne. Vi har formået at opbygge en helt særlig teknologisk kompetence her i det østjyske, som kan noget unikt, der efterspørges i hele verden. Det synes jeg godt, vi kan ranke ryggen over, fremhæver Klaus Spens.

Slut med at miste kufferten

CrisBag-systemet, som Beumer Group leverer, udmærker sig ved at have 100% sporing på alle enheder, der kører igennem systemet. Virksomheden har gennem en årrække udviklet en avanceret softwarestyring, der ved hjælp af kunstig intelligens overvåger alle dele af baggagetransporten.

Hver kuffert eller baggageenhed placeres i en balje for sig, og så kan systemet hele tiden følge kuffertens vej fra indtjekningen til flyet med et track-and-trace-system.

- Vi kan se, at det bliver stadig vigtigere for lufthavnene, at bagagen kan flyttes effektivt og sikkert, fordi det i sidste ende giver en kortere transfertid ved flyskift. Det betyder, at flyene hurtigere kan komme på vingerne igen, og det gør lufthavnen attraktiv for flere flyselskaber. Og som passager betyder det, at du slipper for ærgrelsen ved, at kufferten er blevet væk, slutter Klaus Spens.

-hawin

 

Læs mere om logistikløsninger

6/8 2021