Descartes platform effektiviserer Axfoodkoncernens transporter

Descartes platform effektiviserer Axfoodkoncernens transporter

Nu er der fuld gang i implementeringen af Descartes platform for Transportation Management (TMS) hos dagligvarekoncernen Axfood. Implementeringen af den nye platform betyder bedre optimering af alle indgående og udgående vareflow i koncernen

Axfoods indkøb- og logistikselskaber, Dagab, har ansvaret for alle koncernens transporter og er dermed primær modtager af Descartes Transport Management platform.

Løsningen skal anvendes til levering fra leverandører, levering til Axfoods egne butikker og grossistkunder, samt hjemmelevering.

Senior Account Executive hos Descartes, Dan Hellström forklarer:

- I et enkelt system vil Axfood kunne træffe optimale valg mellem egne/indlejede køretøjer og eksterne transportaktører, optimere ruter for forkortelse af kørestrækninger og automatisk vælge transportvirksomheder baseret på omkostninger og servicegrad. Desuden udfører og overvåger det operationelt transporter til slutdestination, adviserer kunder om kommende levering og udfører elektronisk leveringsbekræftelse via en mobilapp.

For Dagab var det vigtigt at finde en partner, der kunne systematisere og effektivisere alle de forskellige varestrømme og operationer i en enkelt platform.

Transportchef hos Dagab, Helena Blom, er da også godt tilfreds med løsningen.

Transportchef hos Dagab, Helena Blom.

- Det er et moderne system der passer til det moderne logistikcenter, vi bygger. Descartes var i stand til at levere det. Desuden vil platformen være en vigtig brik i puslespillet, for at vi kan klare vores bæredygtighedsambitioner. Med bedre udnyttelse af køretøjer og optimerede ruter, får vi en bedre opfyldningsgrad og færre kørte kilometer totalt. Det giver et positivt resultat på virksomhedens omkostninger og ikke mindst miljøpåvirkningen.

- Efter det første pilotprojekt i Göteborg i efteråret 2020 er vi nu i gang med en intensiv udrulning af transportstyringsløsningen til Axfoods øvrige regioner, og målet er at være færdige, når Dagabs nye logistikcenter i Bålsta tages i drift, siger Helena Blom.

-hawin

 

Læs mere om logistikløsninger

2/2 2022