Effektiv varehåndtering optimerer vækstpotentialet

Effektiv varehåndtering optimerer vækstpotentialet

Schou, en af Nordens største engrosvirksomheder inden for non-food-produkter, har valgt SSI Schäfer som totalleverandør af sit nye automatiserede logistikcenter i Kolding

Schou er en business to business virksomhed, der sælger sine produkter til størstedelen af de nordiske detailkæder og en lang række øvrige udenlandske detailkunder.  I fremtiden bliver varehåndteringen endnu mere effektiv, når man tager det nye logistikcenter i brug.

SSI Schäfer er totalleverandør af centret og valget faldt på leverandøren på grund af deres fleksibilitet, løsningsorienterede tilgang og tilpasningsevne til forretningsbehovene hos Schou.

SSI Schäfer foreslog nogle få vigtige ændringer i layoutet for at nå højere produktivitetsmål til den mest optimale pris.

Effektiv pladsudnyttelse

Schou har hidtil understøttet sine aktiviteter fra et manuelt lager. Virksomheden afdækkede behovet for automatisering af processerne i lyset af den nylige vækst og fremtidige udvidelsesplaner.

Automatiseringen hjælper engrosvirksomheden med at spare penge og udnytte pladsen i distributionscentret effektivt. Mens manuelle reoler kun kan have en højde på 12 meter, er næsten alt er muligt med automatisk lagring.

Derfor vil Schou flytte hele den manuelle logistik fra flere mindre lagre til det nye set-up, så snart det nye distributionscenter står færdigt.

Den nye bygning er opdelt i syv funktionsområder, der dækker alle processer, fra varemodtagelse til afsendelse til kunderne. Som totalleverandør af den automatiserede løsning skal SSI Schäfer levere fem af områderne og sikre 39.792 lagerlokationer i højlageret (HBW).

Varemodtagelseszonen bliver udstyret med en folievikler til paller med henblik på mere sikker transport og lagring. Der vil også være en NOK-station til effektiv kontrol og rettelse af mindre fejl ved varerne.

Derefter bliver pallerne transporteret til et 42 meter højt højlager via et conveyorsystem. Varerne bliver hentet af seks SSI-Exyzpallekraner og indlagret i dobbelt dybde.

Håndterer alle processer

Shou anmodede SSI Schäfer om at bygge to funktionelle zoner til afsendelse - et direkte automatisk outfeed og et plukkeområde til kampagnevarer.

Plukkezonen til kampagnevarer bliver brugt til store salgsvolumener og særlige kampagner. Dette outfeed-område er beregnet til manual pluk med gaffeltrucks til forsendelse på 60 positioner.

Positionerne bliver dog fyldt op automatisk, så der altid er varer på lager. Det andet outfeed-område, som er placeret over for porten for lastbiler, består af syv conveyors og er beregnet til direkte forsendelse.

Det nye lager fra SSI Schäfer vil fungere som et logistikcenter, der håndterer alle processer for at understøtte virksomheden. Projektet forventes færdiggjort og overdraget til kunden i sommeren 2023.

-hawin

 

Læs mere om logistikløsninger

12/11 2021