Grøn omstilling er den røde tråd på HI-messen

Grøn omstilling er den røde tråd på HI-messen

125 events og aktiviteter og flere end 600 udstillere er i vente på årets udgave af HI-messen, der har et gennemgående fokus på grøn omstilling. Messen, der i år har 60-års jubilæum, finder sted i MCH Messecenter Herning 3.-5. oktober 2023

Bæredygtighed, genanvendelse og cirkulære løsninger er i højsædet på hele industriens mødested, HI Tech & Industry Scandinavia 2023.

Messen er som altid et overflødighedshorn af innovation og fremsynede udstillere såvel som events og aktiviteter inden for de fem sektorer 'automation og robotter', 'maskiner, svejsning og produktionsudstyr', 'intern logistik', 'underleverandører' og 'fødevareteknologi'.

Blandt nyhederne på 60-års jubilæumsudgaven af messen finder man DI Produktions nye stand på 500 kvadratmeter - en stand der beskæftiger sig med organisationens tre mærkesager; kvalificeret arbejdskraft, digitalisering og automatisering samt ikke mindst grøn omstilling. Sidstnævnte er industrien ifølge DI Produktion langt med, og de videre planer ligger klar.

- På mange måder går det godt med den grønne omstilling i industrien, og vi ved også, hvad vi skal. Vi skal fortsætte med at blive mere energieffektive og bruge ressourcerne fornuftigt i en tid, hvor der udvikles mange nye, grønne løsninger, og hvor eksporten af selvsamme er stigende.

- Samtidig skal vi blive endnu bedre til at tænke i cirkulære løsninger og skabe produkter, der kan genbruges og genanvendes, men vi har en styrkeposition i det faktum, at vi i forvejen er vant til at tænke i kvalitetsprodukter, og det skal vi udnytte i det videre arbejde, fastslår branchedirektør i DI Produktion Peter Trillingsgaard, der bifalder, at HI-messen sætter fokus på grøn omstilling:

- Det er helt afgørende, at industrien fortsat fokuserer på den grønne omstilling - vi er et stærkt land med mange innovative virksomheder og veluddannede medarbejdere, og vi har et ansvar for at gå forrest. Derudover ligger der et kæmpe forretningsmæssigt potentiale i at udvikle nye og bedre produkter og grønne løsninger.

Fremtidsunivers med grønt fokus
Også i Ingeniørforeningen, IDA, der på messen forestår Danmarks største teknologievent, Technomania, er man fuldt fokuseret på den grønne omstilling. Det afspejler sig tydeligt i det over 3.000 kvadratmeter store fremtidsunivers.

- Vi har særlig fokus på to vigtige dagsordener i år. For det første vil vi gerne vise, hvordan teknologien kan være løftestang for at løse klimaudfordringerne. Derfor har vi allieret os med nogle de stærkeste aktører på det grønne område til årets Technomania - Green Power Denmark, Ørsted, netselskabet N1 og Hitachi Energy, som udnytter data og kunstig intelligens til at sætte turbo på den grønne omstilling.

- For det andet vil vi gerne vise vejen til, hvordan vi kan styrke cybersikkerheden på alle niveauer i samfundet, så vi opbygger et stærkt forsvar mod cyberangreb, lyder det fra Lene Christensen, der er direktør for området Teknologi, Netværk og Kompetence i IDA.

Technomania byder på ny teknologi, spændende talere, startups og meget mere.

Alsidigt aktivitetsprogram
I det hele taget er aktivitetsprogrammet på messen omfattende og tæller noget for enhver smag - eksempelvis står Svejsebrancheklubben klar med værdiskabende løsninger og morgendagens teknologier og har i deres højaktuelle program af faglige indlæg fokus på tematikker som materiale, produktivitet og bæredygtighed.

Andetsteds bygger The Smart Company videre på den digitaliserede virkelighed og giver de besøgende viden om den nyeste teknologi inden for digitalisering af produktionsprocesser, lagerstyring, logistik og forsyningskæder.

Også International Food Contest er en del af årets HI-messe, der således samler mejeribranchen og danner rammen om kåringen af de bedste mejeriprodukter inden for en lang række kategorier. Den kombinerede udstilling og konkurrence nyder international bevågenhed og byder da også på flere end 1.000 tilmeldte produkter fra Danmark, Norge, Sverige, Island, Tyskland og Rumænien.

Eftertragtede priser og DM i 3D-print
Konkurrencemæssigt slutter det ingenlunde her, for der er flere prestigefyldte priser, som skal uddeles på jubilæumsudgaven af messen.

Det gælder eksempelvis HI Sustainable Development Award, som hædrer de udstillere, der bidrager til en bedre verden via en mere bæredygtig udvikling.

Xtellio fra Aalborg, Eilersen Calibration Solutions fra Kokkedal og Neurospace fra Hørning er de tre nominerede, der kæmper om prisen.

Derudover skal også DIRA Automatiseringsprisen uddeles - prisen går til en dansk slutbruger med en god automatiseringshistorie, og i år udgøres feltet af nominerede af Bestseller i Taulov ved Fredericia, HMF Group i Aabybro og Welltec i Allerød, der på hver sin måde baner vejen til fremtiden.

Endelig skal også vinderen af DM i 3D-print findes og kåres - konkurrencen henvender sig til erhvervsskoleelever, der på messen konkurrerer på kreativitet og tekniske færdigheder inden for en række forskellige 3D-teknologier.

Deltagerne kommer fra Den Jyske Håndværkerskole i Hadsten, Mercantec i Viborg, Herningsholm Erhvervsskole i Herning, UCH i Holstebro og NEXT i København.

DM i 3D-print udspiller sig i eventområdet 3D TECH, der samler alt det ypperste inden for 3D-teknologi, herunder additive manufacturing. Med et oplysende konferenceprogram kan de besøgende se frem til at blive meget klogere på de produktionsmæssige muligheder og fordele, som 3D-teknologierne rummer.

HI Tech & Industry Scandinavia finder sted i MCH Messecenter Herning 3.-5. oktober 2023. 

-hawin

29/9 2023
 • Robotternes indtog på Vestkysten

  Robotternes indtog på Vestkysten

  logistikloesninger ›Til en af Danmarks største webshops - Med24.dk i Løkken - skal SystemTeknik Logistics (STL) og Geek+ levere en banebrydende automationsløsning som inkluderer 30 gulvrobotter gulvrobotter
 • Selvtænkede robotter er fremtiden

  Selvtænkede robotter er fremtiden

  logistikloesninger ›EU-projektet RoboSapiens vil give morgendagens robotter evnen til at tilpasse sig store og uforudsete ændringer i deres miljø – herunder arbejdet tæt med mennesker. Projektet ledes af Aarhus Universitet og med i det er Teknologisk Institut, som bl.a. har fokus på renovering af elektronik
 • Scape Technologies lancerer Scape CoCreator

  Scape Technologies lancerer Scape CoCreator

  logistikloesninger ›3D robot guidance platformen, Scape CoCreator kombinerer avanceret 3D Vision-teknologi og AI med intuitiv, kodefri programmering af robotter, og er designet til at forenkle robot-automatisering
 • Molslinjen vinder prestigefuld pris for AI-styret lastesystem

  Molslinjen vinder prestigefuld pris for AI-styret lastesystem

  logistikloesninger ›I Orlando i Florida blev Molslinjen i nat dansk tid udråbt som vindere af Franz Edelman Award, der betragtes som "Nobelprisen i Operations Research”. Rederiet vandt prisen foran giganter som eks. tyske ALDI, American Airlines og McDonalds i Kina
 • Siemens, Universal Robots og Zivid præsenterer totalløsning til plukkeopgaver

  Siemens, Universal Robots og Zivid præsenterer totalløsning til plukkeopgaver

  logistikloesninger ›De tre parter er gået sammen om at skabe en innovativ løsning, der strømliner lagerautomatisering og løser vedvarende udfordringer ved intralogistiske "fulfillmentopgaver". Løsningen er i fuld gang med at blive præsenteret på messer og ved forskellige arrangementer
 • ROBOTBRAG er klar med årets program

  ROBOTBRAG er klar med årets program

  logistikloesninger ›Under overskriften "Find din rute med robotter" inviterer Teknologisk Institut og DIRA Business danske virksomheder til den årlige robot-komsammen i Odense torsdag den 30. maj. Programmet byder på rådgivning, udstillinger og konferenceoplæg om robotter både på og udenfor fabriksgulvet
 • Best Product-prisen uddelt på LogiMAT

  Best Product-prisen uddelt på LogiMAT

  logistikloesninger ›En innovativ plukkerobot der henter ordrer i lagergangene, en pakkemaskine der skræddersyr papemballagen til produkterne, og et AI-sprogstyringssystem til lagerets WMS var højdepunkterne inden for innovation, som blev hædret med Best Product-prisen på LogiMAT 2024
 • Nye robotter til Brings logistikcenter i Greve

  Nye robotter til Brings logistikcenter i Greve

  logistikloesninger ›Transport og logistikvirksomheden har netop indgået aftale med robotvirksomheden Addverb. I juli flytter fem robotter ind i Greve, hvor de skal hjælpe med sortering af pakker på flere lokale ruter