Grøn omstilling er den røde tråd på HI-messen

Grøn omstilling er den røde tråd på HI-messen

125 events og aktiviteter og flere end 600 udstillere er i vente på årets udgave af HI-messen, der har et gennemgående fokus på grøn omstilling. Messen, der i år har 60-års jubilæum, finder sted i MCH Messecenter Herning 3.-5. oktober 2023

Bæredygtighed, genanvendelse og cirkulære løsninger er i højsædet på hele industriens mødested, HI Tech & Industry Scandinavia 2023.

Messen er som altid et overflødighedshorn af innovation og fremsynede udstillere såvel som events og aktiviteter inden for de fem sektorer 'automation og robotter', 'maskiner, svejsning og produktionsudstyr', 'intern logistik', 'underleverandører' og 'fødevareteknologi'.

Blandt nyhederne på 60-års jubilæumsudgaven af messen finder man DI Produktions nye stand på 500 kvadratmeter - en stand der beskæftiger sig med organisationens tre mærkesager; kvalificeret arbejdskraft, digitalisering og automatisering samt ikke mindst grøn omstilling. Sidstnævnte er industrien ifølge DI Produktion langt med, og de videre planer ligger klar.

- På mange måder går det godt med den grønne omstilling i industrien, og vi ved også, hvad vi skal. Vi skal fortsætte med at blive mere energieffektive og bruge ressourcerne fornuftigt i en tid, hvor der udvikles mange nye, grønne løsninger, og hvor eksporten af selvsamme er stigende.

- Samtidig skal vi blive endnu bedre til at tænke i cirkulære løsninger og skabe produkter, der kan genbruges og genanvendes, men vi har en styrkeposition i det faktum, at vi i forvejen er vant til at tænke i kvalitetsprodukter, og det skal vi udnytte i det videre arbejde, fastslår branchedirektør i DI Produktion Peter Trillingsgaard, der bifalder, at HI-messen sætter fokus på grøn omstilling:

- Det er helt afgørende, at industrien fortsat fokuserer på den grønne omstilling - vi er et stærkt land med mange innovative virksomheder og veluddannede medarbejdere, og vi har et ansvar for at gå forrest. Derudover ligger der et kæmpe forretningsmæssigt potentiale i at udvikle nye og bedre produkter og grønne løsninger.

Fremtidsunivers med grønt fokus
Også i Ingeniørforeningen, IDA, der på messen forestår Danmarks største teknologievent, Technomania, er man fuldt fokuseret på den grønne omstilling. Det afspejler sig tydeligt i det over 3.000 kvadratmeter store fremtidsunivers.

- Vi har særlig fokus på to vigtige dagsordener i år. For det første vil vi gerne vise, hvordan teknologien kan være løftestang for at løse klimaudfordringerne. Derfor har vi allieret os med nogle de stærkeste aktører på det grønne område til årets Technomania - Green Power Denmark, Ørsted, netselskabet N1 og Hitachi Energy, som udnytter data og kunstig intelligens til at sætte turbo på den grønne omstilling.

- For det andet vil vi gerne vise vejen til, hvordan vi kan styrke cybersikkerheden på alle niveauer i samfundet, så vi opbygger et stærkt forsvar mod cyberangreb, lyder det fra Lene Christensen, der er direktør for området Teknologi, Netværk og Kompetence i IDA.

Technomania byder på ny teknologi, spændende talere, startups og meget mere.

Alsidigt aktivitetsprogram
I det hele taget er aktivitetsprogrammet på messen omfattende og tæller noget for enhver smag - eksempelvis står Svejsebrancheklubben klar med værdiskabende løsninger og morgendagens teknologier og har i deres højaktuelle program af faglige indlæg fokus på tematikker som materiale, produktivitet og bæredygtighed.

Andetsteds bygger The Smart Company videre på den digitaliserede virkelighed og giver de besøgende viden om den nyeste teknologi inden for digitalisering af produktionsprocesser, lagerstyring, logistik og forsyningskæder.

Også International Food Contest er en del af årets HI-messe, der således samler mejeribranchen og danner rammen om kåringen af de bedste mejeriprodukter inden for en lang række kategorier. Den kombinerede udstilling og konkurrence nyder international bevågenhed og byder da også på flere end 1.000 tilmeldte produkter fra Danmark, Norge, Sverige, Island, Tyskland og Rumænien.

Eftertragtede priser og DM i 3D-print
Konkurrencemæssigt slutter det ingenlunde her, for der er flere prestigefyldte priser, som skal uddeles på jubilæumsudgaven af messen.

Det gælder eksempelvis HI Sustainable Development Award, som hædrer de udstillere, der bidrager til en bedre verden via en mere bæredygtig udvikling.

Xtellio fra Aalborg, Eilersen Calibration Solutions fra Kokkedal og Neurospace fra Hørning er de tre nominerede, der kæmper om prisen.

Derudover skal også DIRA Automatiseringsprisen uddeles - prisen går til en dansk slutbruger med en god automatiseringshistorie, og i år udgøres feltet af nominerede af Bestseller i Taulov ved Fredericia, HMF Group i Aabybro og Welltec i Allerød, der på hver sin måde baner vejen til fremtiden.

Endelig skal også vinderen af DM i 3D-print findes og kåres - konkurrencen henvender sig til erhvervsskoleelever, der på messen konkurrerer på kreativitet og tekniske færdigheder inden for en række forskellige 3D-teknologier.

Deltagerne kommer fra Den Jyske Håndværkerskole i Hadsten, Mercantec i Viborg, Herningsholm Erhvervsskole i Herning, UCH i Holstebro og NEXT i København.

DM i 3D-print udspiller sig i eventområdet 3D TECH, der samler alt det ypperste inden for 3D-teknologi, herunder additive manufacturing. Med et oplysende konferenceprogram kan de besøgende se frem til at blive meget klogere på de produktionsmæssige muligheder og fordele, som 3D-teknologierne rummer.

HI Tech & Industry Scandinavia finder sted i MCH Messecenter Herning 3.-5. oktober 2023. 

-hawin

29/9 2023
 • Descartes styrker sig inden for fragthåndtering med nyt opkøb

  Descartes styrker sig inden for fragthåndtering med nyt opkøb

  logistikloesninger ›Descartes Systems Group har opkøbt leverandøren af løsninger inden for Shipment Management, BoxTop Technologies Limited (BoxTop), som hjælper leverandører af logistiktjenester med at håndtere deres fragt
 • En æggende fremtid forude

  En æggende fremtid forude

  logistikloesninger ›DAVA Foods Denmark, som producerer og sælger friske æg og pasteuriserede ægprodukter til detail og foodservice præsterer overskud for 2023 – bl.a. takket være optimal intern logistik - og er klar til fremtidens udfordringer
 • Bilkakunder sender pantpenge videre til gode formål

  Bilkakunder sender pantpenge videre til gode formål

  logistikloesninger ›Bilkas 18 varehuse på tværs af landet har sammen med kunderne støttet 18 forskellige klubber, foreninger og andre gode formål med pantpenge. Det seneste halve år er det blevet til knap 200.000 kroner
 • Sanktioner kan være en udfordring i logistikindustrien

  Sanktioner kan være en udfordring i logistikindustrien

  logistikloesninger ›Lars Persson, nordisk salgschef hos Descartes, uddyber begreberne og giver tips til, hvad virksomheder, der arbejder med transport og logistik, bør tænke ind, når det kommer til handel, der er påvirket eller er i risiko for at blive påvirket af sanktioner
 • Stort, uudnyttet potentiale i brugen af kunstig intelligens

  Stort, uudnyttet potentiale i brugen af kunstig intelligens

  logistikloesninger ›Selv om mange produktionsvirksomheder anerkender, at der er et stort potentiale i brugen af kunstig intelligens, AI, tøver de med at indføre det i deres egen produktion. Det viser ny rapport fra Teknologisk Institut
 • Industriens Fond vil hjælpe spirende robotvirksomheder i gang

  Industriens Fond vil hjælpe spirende robotvirksomheder i gang

  logistikloesninger ›Danske virksomheder har brug for gode robotløsninger, som især skalkomme fra de danske robot-startups, men mange af dem mangler støtte. Nu afsætter fonden 9 mio. kroner til nyt acceleratorforløb i robotklyngen ved Odense
 • To nye salgschefer hos Sick

  To nye salgschefer hos Sick

  logistikloesninger ›Anders Øllegaard og Morten Ringmose-Wiinberg er ansat i forbindelse med et helt nyt set-up i salgsorganisationen, hvor de fremover har ansvaret for salgsstyrken i henholdsvis Øst- og Vestdanmark
 • Universal Robots og MiR har åbnet nyt robothovedsæde i Danmark

  Universal Robots og MiR har åbnet nyt robothovedsæde i Danmark

  logistikloesninger ›De globale robotvirksomheder, som begge er en del af Teradyne Robotics, skal nu dele hovedkvarter, hvor de kan udveksle viden og accelerere deres innovation inden for avanceret robotteknologi