Logistikken får sin egen konference

Logistikken får sin egen konference

På åbningsdagen af Transport 2019 er der også premiere på logistikkonference, hvor transportkøbere- og sælgere mødes for at tale om fremtid, muligheder og de forventninger, de har til hinanden på logistikområdet

Af Lisbeth Petersen

Hvad er transportkøbernes forventninger til deres leverandører i fremtiden?
Hvad skal speditionsbranchen have fokus på i fremover?
Hvilke kompetencer skal være til rådighed i virksomhederne i fremtiden?
Hvilke digitale muligheder findes der, og hvordan igangsætter du den digitale rejse når man ikke er 'born digital?

Det er nogle af de spørgsmål, der bliver taget op, når Danske Speditører inviterer til logistikkonference på åbningsdagen for Transport 2019 i MCH Messecenter Herning  den 21. marts

Logistikonferencen er et helt nyt initiativ på transportmessen, og rent praktisk bliver konferenceområdet bygget op inde i Messecenter Hernings Hal K, hvor der er et stort antal udstillere fra branchen. På den måde har de besøgende nem adgang til både at deltage i konferencen og besøge udstillingerne i pauserne mellem oplæg og debatter.

Inspiration, vidensdeling og debat
Blandt meget andet vil konferencen sætte fokus på innovation i danske speditionsvirksomheder, herunder digitalisering, og hvilke muligheder IoT og big data giver speditionsvirksomhederne. Nogle af de spørgsmål, der vil blive taget op er:

Konferencen har fokus på inspiration, vidensdeling og debat om hvordan man bedst lykkes med at gribe fremtidens muligheder an, til glæde for alle.

Og blandt oplægsholderne er Morten Duus Eriksen fra Novo Nordisk som fortæller om, hvad virksomheden har af forventninger til transportsælgerne i fremtiden, Søren Toft Joensen fra Kapacity, som giver et overblik over hvilke digitale værktøjer der er til rådighed og lektor Agnieszka Zulewska, som taler om, Hvor innovativ speditionsbranchen er i dag?

Konferencen er en opgradering af messen
Både konferencen og resten af logistikdelen er en naturlig tilføjelse på transportmessen i Herning.

- Vi har haft flere forespørgsler på at inddrage logistiksektoren på transportmessen, og det giver god mening, for transport og logistik hænger ofte sammen. Det bliver ikke på bekostning af noget andet, men i stedet en opgradering og udvikling af messen, og vi ser frem til at skabe nogle gode rammer for Danske Speditører, siger Nikolaj Jørgensen, projektleder i MCH Messecenter Herning.

Og Martin Aabak, som er administrerende direktør for Danske Speditører siger:
- Det er på messen i Herning, at hele transportbranchen mødes hvert andet år, og netop derfor giver det også god mening, at Danske Speditører har valgt at placere deres konference netop der.Vores mål er at skabe en konference med et højt fagligt niveau, som er skræddersyet til speditions- og logistikvirksomheder. Deltagerne skal føle, at de får noget med derfra, som de kan bruge i den daglige ledelse af deres virksomhed og i deres fremtidige strategi.

Læs mere om logistikløsninger

7/3 2019