Pallekran fylder 50

Pallekran fylder 50

Swisslog passerer en milepæl idet Vectura, den automatiske pallelkran til pallelagre, fylder 50

- Vi er meget stolte af denne succeshistorie. Vi byggede den første kran i 1969. I de følgende årtier har mange engagerede medarbejdere fortsat med, at forbedre og optimere den – hele vejen til det Vectura-system, vi kender i dag, og som er en topsællert inden for vores sortiment, siger dr. Christian Baur, administrerende direktør for Swisslog.

575 logistikprojekter gennemført i 35 lande med i alt 3.870 pallekraner installeret: Tallene taler for sig selv. Og listen over kunder er da også imponerende: Walmart, Target, Woolworth, Michelin Nordic, Varner, Rusta, Rynkeby og Abena er blot nogle få af dem.

Historien om Vectura tog sin begyndelse for 50 år siden med en 10-meter hydraulikkran designet til lagring og hentning af paller. Den første automatiserede version fulgte 10 år senere i 1979.

Et bevis på teknologiens alsidighed og holdbarhed er, at en Swisslog-kunde i Norge stadig bruger den i dag. Siden da har Vectura udviklet sig til et højteknologisk system baseret på avanceret software og forskellig styringshardware.

Systemet har tre primære kerneegenskaber: Bæredygtighed, plug and play-mulighed og pålidelighed.  Vectura-stabelkraner er eksempelvis meget energieffektive, delvist pga. deres lette konstruktion og innovative mastedesign.

Plug and play-mulighed betyder, at alle Vectura-kraner har fået ført kabler, indstillet parametre og er testet før levering, så installationen og indkøringen hos kunden forløber hurtigere. Vecturas pålidelighed er baseret på overlegen produktkvalitet og brug af anerkendte standardkomponenter, drift med en lav grad af slid samt nem vedligeholdelse.

- Vi var på udkig efter en skalérbar, omkostningseffektiv, ergonomisk og grøn løsning. Swisslogs innovative løsningsdesign var den endelige, overbevisende faktor, forklarer Anders Eriksson, logistikchef hos Varner Retail AB.

Swisslogs seneste innovation til Vectura-systemet er Single Mast Double Load Handling: Med dette design kan en enkelt mast håndtere to paller samtidigt, hvilket øger produktiviteten og omkostningseffektiviteten for automatiserede, højreol-pallelagre.

En større, international møbeldetailhandler anvender allerede denne løsning i Malaysia.

- I de seneste år har vores virksomhedsstrategi primært været fokuseret på fremtidssikre, datastyrede logistikløsninger til letgods samt robotteknik, tilføjer Christian Baur.

- Samtidig fortsætter vores palleteknologi med at spille en vigtig rolle. Den er rygraden i vores virksomhed, og det ændrer sig ikke.

Gennem mange år har Swisslog opnået anseelse for virksomhedens pallehåndteringsteknologi, der danner grundlaget for mange automatiserede højreollagre.

I dag er innovationer som f.eks. PowerStore, et pallependulsystem fra Swisslog, som blev anvendt første gang indenfor drikkevareindustrien, medvirkende til at udvide klassiske løsninger og optimere deres ydeevne.

Fleksible softwaremoduler giver mulighed for smart integration af pallesystemer i en avanceret IT-infrastruktur. Condition Monitoring (kontrol), der bl.a. er installeret hos medicinalvirksomheden Roche, sikrer en problemfri proces og minimerer risikoen for ikke-planlagte nedetider.

- Vi er spændte på, hvad de næste 50 år vil bringe for vores palleteknologi, tilføjer Baur.

-hawin

Læs mere om logistikløsninger

13/12 2019
 • Dansk Niels Bo

  Dansk Niels Bo

  Transportvogne, plastkasser, affaldshåndtering og lagerudstyr.
 • Hans Schourup

  Hans Schourup

  Lagerindretning - Inspiration og referencer
 • Constructor

  Constructor

  Leverandør af lagerindretning
 • Lindab

  Lindab

  Industriporte. Stærke og energirigtige porte. Dansk produceret med kort levering
 • Hans Høj Lagerinventar

  Hans Høj Lagerinventar

  Lagerinventar til kontor, produktion og lager.
 • Combilift

  Combilift

  Customised material handling solutions
 • BLEVA

  BLEVA

  Markedes bedste udvalg af plastkasser til industrien