SSI Schäfer automatiserer Mathems nye logistikcenter

SSI Schäfer automatiserer Mathems nye logistikcenter

I lighed med den øvrige dagligvarehandel på nettet i de nordiske lande har Mathem også turbo på væksten. Etableringen af et nyt logistikcenter i Larsboda syd for Stockholm er en vigtig brik i puslespillet for fortsat ekspansion. En lige så vigtig brik er den specialdesignede automatiseringsløsning fra SSI Schäfer

Mathem blev grundlagt i 2007 som en dagligvarebutik på nettet og har siden da ekspanderet eksplosivt med flere og flere loyale kunder. I øjeblikket er aktiviteterne centreret i Stockholm, Göteborg og Malmö og de omkringliggende områder.

En høj grad af fleksibilitet er et must, da kundetilbuddene løbende udvikles og ændrer sig. Løsningen skal også opfylde kundernes krav om øget og hurtigere tilgængelighed, som har været en af de største drivkræfter i løbet af projektet. Valget er faldet på SSI Schäfer på grund af deres fleksibilitet og tilpasningsevne til Mathems forretningsbehov og produktivitetsmål.

- Salg af dagligvarer på nettet er en spændende branche, hvor vi har set store vækstrater over hele verden, navnlig det seneste år. Mathem er et meget vigtigt projekt for medarbejderne hos SSI SCHÄFER. Det viser med al tydelighed, at vi går forrest, hvad angår effektiviteten i dette markedssegment, som fortsat er i rivende vækst. Det er spændende at bidrage til og støtte Mathem med at nå sine mål, - siger Hans Ekström, Solution Design Manager Automation hos SSI Schäfer.

Med Mathems projekt positionerer SSI Schäfer sig endnu stærkere inden for det segment, der sælger dagligvarer på nettet. Det er et område, der stiller større krav til automatiserede løsninger end typisk e-handel i detailbranchen på grund af større ordrer og højere kapacitet.

SSI Schäfer har allerede stor erfaring inden for automatisering til fødevaredetailhandlen med flere store projekter i de nordiske lande. Et eksempel er den største automatiserede løsning i Europa til COOP og automatisering med et stærkt fokus på bæredygtighed til ASKO.

- Jeg er glad for, at aftalen er faldet endeligt på plads. På kort tid og i tæt samarbejde med SSI Schäfer har vi fundet en løsning, der skaber forudsætningerne for at vi kan fortsætte vores fantastiske vækstrejse og opnå vores fastsatte rentabilitetsmål.

- Der skal plukkes og leveres tusindvis af varer i alle mulige kombinationer til vores kunder hver dag og så hurtigt som muligt. Løsningen giver også vores logistikmedarbejdere i Sverige det bedste arbejdsmiljø. Vi er kommet langt og har taget mange vigtige beslutninger, og nu begynder det virkelige arbejde med at opnå dette, siger Henrik Peitz, COO i Mathem

Installationen går i gang i efteråret, og målet er at sætte de nye faciliteter i drift i andet halvår af 2022.

-hawin

Læs mere om logistikløsninger

1/7 2021