UPS forudbestiller 125 elektriske Tesla-lastbiler

UPS forudbestiller 125 elektriske Tesla-lastbiler

UPS der driver et af de største kommercielle lastbilflåder i verden har netop forudbestilt 125 nye fuldt elektriske Tesla Semi Trucks. De nye lastbiler bliver en del af UPS' omfattende lastbilflåde, der benytter alternativt brændstof og avanceret teknologi

I mere end et århundrede har UPS ført an i industrien ved at teste og implementere ny teknologier til mere effektiv vogndrift.

- Vi glæder os til at udvide vores engagement til fleet excellence med Tesla yderligere, siger Juan Perez, chief information and engineering officer.

- Disse banebrydende el-lastbiler indvarsler en ny æra i forbedret sikkerhed, reduceret miljøpåvirkning og reducerede ejeromkostninger.

UPS har leveret real-world UPS trucking lane oplysninger til Tesla, som en del af virksomhedens vurdering af køretøjets forventede ydeevne for UPS' arbejdscyklus. UPS samarbejder ofte med leverandører af nye køretøjsteknologier for at hjælpe dem med at udvikle løsninger, der lever op til UPS' stramme krav til brug.

Teslas semi-lastbiler kan køre op til 8.000 km på en enkelt opladning, giver en glimrende kabineoplevelse for chaufføren, forbedrer færdselssikkerheden og reducerer omkostninger i ejerperioden. Sikkerhedsfunktionerne omfatter automatisk nødbremsning, adaptiv fartpilot, automatiseret vejbanesikring og redundant bremsekabel og ratstyringskabel.

Teslas køreassistance funktioner har den amerikanske regering vurderet vil reducere ulykker og sammenstød med 40%. Tesla forventer at starte produktionen i 2019, og UPS vil være blandt de første virksomheder til at bruge køretøjerne.

UPS' forudbestilling af Tesla-køretøjer supplerer og fremmer virksomhedens overordnede forpligtelse til at reducere sine absolutte drivhusgasemissioner (GHG) fra globale landbaserede aktiviteter med 12 procent i 2025. Et mål der er udviklet ved hjælp af en metode godkendt af Science Based Targets initatives.

UPS har et mål om, at 25 procent af den elektricitet, der bruges, skal komme fra vedvarende energikilder inden 2025. Desuden har UPS et mål om, at hvert fjerde køretøj købt årligt fra 2020 og frem, skal drives ved hjælp af alternativt brændstof eller avanceret teknologi - en stigning fra 16 procent i 2016. Virksomheden har også et mål om, at 40 procent af alt brændstof brugt til transport på jorden skal komme fra andre kilder end konventionelt brændstof i 2025 - en stigning fra 19.6 procent i 2016.

Virksomheden driver en af de største private flåde af køretøjer, der drives ved hjælp af alternativ brændstof- og avanceret teknologi i USA og mere end 8.500 køretøjer over hele verden. Dette inkluderer alle former for elektricitet, hybrid elektrisk, hydraulisk hybrid, ethanol, komprimeret naturgas (CNG), flydende naturgas (LNG), propan og vedvarende naturgas (RNG)/biomethan.

UPS driver også en af verdens sikreste kommercielle flåder og investerede mere end 194 millioner dollars i global sundhed og sikkerhedstræning i 2016. Virksomheden fortsætter med at installere kollisionsbekæmpelsesteknologi for køretøjer i den såkaldte "class 8 fleet".

For nylig blev UPS anerkendt blandt Just Capitals "Just100", der fangede toprangeringen i sin branche for miljømæssige forpligtelser og handling. UPS er også en del af Dow Jones Sustainability World Index (DJSI World) for femte år i træk og Dow Jones Sustainability North America Index for 13. år i træk.

-hawin

Læs mere om logistikløsninger

2/1 2018