Ny hjemmeside viser vejen til en karriere i godstransportbranchen

Ny hjemmeside viser vejen til en karriere i godstransportbranchen

Med www.jobitransport.dk får godstransporten en samlet indgang til branchen. Hjemmesiden har fokus på rekruttering og viser vejen til en karriere i godstransportbranchen for alle uanset alder, baggrund og ønsker til jobtype. Bag siden står 3F, ATL (Dansk Industri) og DTL-A (Dansk Erhverv)

Der er mange veje til et job i transport. Nogle kommer ind i førerhuset via en erhvervsuddannelse, andre går AMU-vejen. Nogle vil hurtigt i gang og kommer måske fra en anden branche, mens andre ønsker et lidt længere uddannelsesforløb, der kan føre til et svendebrev.

De mange muligheder kan være svære at få overblik over for både potentielt kommende medarbejdere, jobcenterkonsulenter og andre, der har brug for en overskuelig guide til godstransportbranchen.

Derfor har 3F, ATL og DTL-A i regi af fondene Transportens Udviklingsfond og Godstransportens Udviklings- og Uddannelsesfond skabt www.jobitransport.dk, der samler al relevant information om en karriere i godstransportbranchen på ét sted.

Idéen til siden blev født i Transportens Rekrutteringsalliance, hvor virksomheder, jobcentre, uddannelsesinstitutioner og fagbevægelsen samarbejder om at udvikle nye idéer og projekter, der kan forbedre rekrutteringen til godstransporten.

- I Transportens Rekrutteringsalliance blev der peget på behovet for at etablere én samlet indgang til branchen. Det har vi nu skabt med www.jobitransport.dk, hvor al information om uddannelsesmuligheder, skoler, jobtyper, diverse regler og vejledninger mv. er samlet på et sted og formidlet på en indbydende måde. Det begynder at gå den rigtige vej med rekrutteringen, men vi har stadig brug for mange flere, der søger job i transport. Derfor håber og tror jeg på, at den nye hjemmeside vil bidrage til at fylde førerhusene op, siger Lars William Wesch, der er direktør i ATL.

GPS viser ruten til jobbet

www.jobitransport.dk indeholder korte tekster og små film om de forskellige uddannelsesveje og jobtyper i branchen. Siden fungerer derudover som en portal, der linker videre til mere uddybende information. På undersiden målrettet virksomheder er der bl.a. en guide til at få en lærling samt målrettede tips til effektiv rekruttering. En central del af siden er en GPS-funktion, hvor de besøgende kan indtaste ønske til jobtype, alder og få vist "ruten til jobbet".

- Vi har arbejdet meget med indhold og design for at sikre, at hjemmesiden er på teknologisk omgangshøjde og tilpasset målgruppen. En del af dette er f.eks. udviklingen af GPS'en, som på en helt enkel og visuelt appetitlig måde guider de besøgende gennem de forskellige steps til et job i transport - som en slags digital studie- eller jobvejleder.

- Vi har desuden fokuseret meget på videoindhold, da især den yngre målgruppe er vant til at få information på denne måde. Med lanceringen af den nye hjemmeside står det forhåbentlig endnu mere klart, at der er mange attraktive jobmuligheder i godstransportbranchen, siger Kim René Busch, der er forhandlingssekretær i 3F og formand for Transportens Udviklingsfond samt GodstransportområdetsUdviklings- og Uddannelsesfond.

www.jobitransport.dk er udviklet som en del af image- og rekrutteringskampagnen af samme navn. Siden er netop lanceret.

-hawin

 

Fakta om "Job i transport"

I regi af Transportens Udviklingsfond og Godstransportens Udviklings- og Uddannelsesfond er 3F og arbejdsgiverorganisationerne ATL og DTL-A gået sammen om kampagnen "Job i transport", der skal forbedre godstransportbranchens image og tiltrække flere til branchen.

Derudover har kampagnen fokus på at fastholde de nuværende transportarbejdere samt tiltrække ledige og samfundsgrupper, som i dag er underrepræsenteret i branchen. Det gælder f.eks. kvinder og nydanskere.

 

 

Læs mere om uddannelse

17/12 2018