Udvikling af branddøre til frostrum

Udvikling af branddøre til frostrum

Den store temperaturforskel og sikkerheden har været de væsentlige temaer hos Door System ved udvikling af en ny frostrumsbranddør

Det er især den store temperaturforskel, som er den store udfordring, når der skal opbygges en branddør til frostrum.

Kuldebroer skal undgås, og de materialer, der er bedst til at mindske kuldetransporten, har ofte dårlige brandegenskaber og omvendt.

Derfor kan det være en svær balancegang at udvikle en dør, der har begge egenskaber.

- Ydermere skal branddøren kunne fungere i meget fugtige miljøer fx i fødevareindustrien, som er et af voress primære markedsområder, fortæller Preben Søndergaard, ejer og direktør i Door System.

Et andet vigtigt aspekt omkring frostrumsbranddøren er sikkerheden og trygheden.

Preben Søndergaard, ejer og direktør i Door System.

Det er jo en forholdsvis tung dør, og man skal være tryg ved dørløsningen, når man arbejder i frostrummet, ellers lukker man ikke døren med stort energitab til følge.

Optimal brandskabelon
Det er de udfordringer, som udviklingsteamet hos Door System har haft fokus på i udviklingen af vores nye branddør til frostrum.

Teamet har gennem mange års arbejde med udvikling af branddøre oparbejdet en effektiv skabelon for opbygning af branddørsløsninger, der kan håndtere kravene i fødevareindustrien, den farmaceutiske industri og detailhandlen.

Samtidig skal branddørene kunne godkendes i henhold til den nye europæiske standard.

Den nye frostrumsbranddør har fået en karmstruktur og en optimal opbygning med den isolerede del og den brandsektionerede del, som sikrer, at kuldebroer undgås.

Branddøren er udstyret med varmetråde ved dørblad og i karm til hindring af kondensdannelse. Der er mulighed for at indsætte ekstra varmetråde i karm.

Branddøren blev testet hos det danske testinstitut Dansk Brand- og Sikringsteknisk Institut (DBI).

Desuden er døren testet med vores almindelige frostrumstætninger, så døren giver optimal tætning og har en god isoleringsevne.

Testet og godkendt hos DBI
Frostrumsbranddøren har et helt nyt specialudviklet greb udvendig med varme. Dørgrebet er udviklet, så selv om det brænder væk, kommer der ikke hul igennem døren.

Indvendig er der mulighed for to grebsløsninger: lille panikstang og paddetryk. Det er en meget stabil løsning, der øger trygheden og sikkerheden for dem, der arbejder i frostrummet.

Den 1-fløjede hængslede EI260-C branddør til frostrum er testet og godkendt iht. den europæiske standard EN 1634-1 og klassificeret iht. EN 13501-2.

Branddøren blev testet hos det danske testinstitut Dansk Brand- og Sikringsteknisk Institut (DBI).

Døren var i den første test monteret i tung brandvæg og klarede den vigtige tidsgrænse på 1 time og 8 minutter, som giver den flere anvendelsesmuligheder iht. EN 15269-2.

Brita Rosenbech, teknisk chef hos Door System.

- Efterfølgende har vi fået udført (og godkendt) en tillægstest af frostrumsbranddøren monteret i gipsvæg og panelvæg, og med en ny karmløsning til panelvæggen.

- Frostrumsbranddøren kan således leveres godkendt monteret i 3 brandvægtyper, fortæller Brita Rosenbech, teknisk chef hos Door System.

-hawin

27/6 2024
  • Direktørskifte i DAN-doors

    Direktørskifte i DAN-doors

    industriporte ›Amdi Simon Kjærgaard er stoppet som administrerende direktør for DAN-doors. Jesper Aablad er tiltrådt som ny CEO med en klar ambition om at føre DAN-doors ind i en ny æra med mere vækst og øget fokus på salg og marketing
  • Informationsdag og minimesse om brand og sikkerhed

    Informationsdag og minimesse om brand og sikkerhed

    industriporte ›Door System og tre partnere inviterer til informationsdag og minimesse om brand og sikkerhed torsdag d. 5. september 2024, hvor man kan blive opdateret på viden omkring brandsikkerhed (EU krav), tyveri og ATEX
  • Tektra købt af hollandsk virksomhed

    Tektra købt af hollandsk virksomhed

    truck ›Hollandske Zweegers Equiptment Group har købt den danske leverandør af gaffeltrucks, industriporte og læsseramper, Tektra
  • Værdidrevet direktør med visioner og handlekraft fylder 50

    Værdidrevet direktør med visioner og handlekraft fylder 50

    industriporte ›DAN-doors' CEO, Amdi Simon Kjærgaard, er fyldt 50, og den runde dag gav anledning til overvejelser om, hvad der skaber en sund virksomhed med høj medarbejdertrivsel
  • En rund 20’er til Frosten

    En rund 20’er til Frosten

    industriporte ›I daglig tale er han kendt som "Frosten" - og nu fejrer han jubilæum. Flemming Frost har nemlig været 20 år hos Dan-doors
  • DAN-doors’ indkøbschef fejrer 10-års jubilæum

    DAN-doors’ indkøbschef fejrer 10-års jubilæum

    industriporte ›I 10 år har Peter Benner stået i front for DAN-doors’ indkøb og lager, og det blev mandag d. 10. juni fejret med kage og højt humør
  • Flere fordele med Tektras brandporte og brandgardiner

    Flere fordele med Tektras brandporte og brandgardiner

    industriporte ›Brandportene fra Tektra optimerer brandsikkerhed og integrerer samtidig brandgardiner eller brandporte i bygningsdesignet
  • Portstyring med digital platform optimerer vareflowet

    Portstyring med digital platform optimerer vareflowet

    industriporte ›DCC 80 er navnet på den nye portstyring fra Novoferm. Producenten af industriporte og -ramper optimerer dermed muligheder at skabe optimale portløsninger, som brugerne selv kan administrere