Intralogistik er i fokus på Anuga FoodTec 2024

Intralogistik er i fokus på Anuga FoodTec 2024

Messen for leverandører, producenter og akktører i fødevareindustrien, Anuga FoodTec stiller skarpt på intralogistik og de nye automatiske teknologier, der effektiviserer den interne vareforsyning, og skaber helhed mellem lageret og fødevareproduktionen 

Intralogistik er et af temaområderne når Anuga FoodTeck 2024 løber af stablen i Köln fra den 19. til 22. marts 2024.

Dermed sætter messsen fokus på de innovative løsninger, der skaber effektive forsyningskæder både i produktionen og mellem lager og produktion.

Omkring 120 udstillere præsenterer innovative løsninger til fuldautomatisk intern vareforsyning i fødevareindustrien på messeområdet. Herunder virksomheder som Apullma, AZO, Behn+Bates, Dinnissen, Habasit, Kuka og WAM og mange andre.

Ud over lagertruck, plukløsninger og shuttlesystemer til paller og varetransport, bliver også en ny generation af selvkørende robotter præsenteret.

AI har en finger med i spillet
Når det handler om at forbedre det interne materialeflow i fødevareindustrien, er en problemfri overgang fra produktion til distribution et nøgleområde.

Her spiller moderne automatiseringsløsninger og kunstig intelligens (AI) en vigtig rolle. I samspil med produktionsfaciliteterne kan det nemlig være med til at både udvide og optimere både lager- og produktionskapaciteten.

Det er et tema, som indlæggene på Main Stage Responsibility i hal 9 tager op. Eksempelvis i forbindelse med paneldiskussionen ’Procesoptimering i logistikken’ den 20. marts 2024. Her kommer indlægsholderne blandt andet ind på på automatiske og førerløse transportsystemers rolle for at sikre optimalt vareflow og arealudnyttelse.

Morgendagens lager
I fremtidens lager er der høje krav til forbundethed, eller ’Connectivity’ som det hedder. Alle de anvendte systemer skal ikke kun kommunikere med hinanden, men også med eksterne systemer og processer.

Anuga FoodTec-udstilleren og intralogistikspecialisten, Westfalia viser et projekt de har gennemført for Spaichinger Nudelmacher. Løsningen demonstrerer, hvilke krav der rent faktisk stilles i praksis.

I 2022 erstattede Westfalia de hidtil anvendte gaffeltrucks på det ca. 4.000 m2 store lagerområde med et automatisk lagersystem med mere end 9.000 paller.

Takket være det kompakte lager i flere niveauer er det muligt at opnå en energibesparende gennemstrømning på omkring 80 lasteenheder i timen i to- til treholdsskift.

Højlageret klarer sig med kun to korridorer, hver med en 25 meter høj ’LiftSatellite’ der indlagrer, og plukker paller på alle niveauer i reolsystemet.

’LiftSatellite’ spiller sammen med conveyorsystemet både ved ind og udlagring. Og bag dette ligger altså en intelligent software, der sikrer en hurtig og sikker vareforsyning.

Lagerløsningen er endvidere forsynet med energieffektiv teknologi, som gør lageret og processerne så bæredygtige som muligt.

Derudover er taget udstyret med et solcelleanlæg, og brugen af emballagematerialer er blevet optimeret gennem automatiserede processer.

Materiellet træffer intelligente beslutninger
Moderne lagerstyringssystemer kontrollerer og administrerer alle lagerets varer, sortimenter og partier samt deres fysiske opbevaringssteder og -enheder.

Integrationen af pick-by-voice-, pick-by-light- og RFID-applikationer og flådestyringssystemer til gaffeltruckflåden er nemt og overkommeligt.

Anuga FoodTec har da også flere showcases på programmet. Her viser udstillerne, hvordan deres hard- og softwareløsninger styrer lagerdriften i fødevareindustrien og kontrollerer optimeringen af arbejdsprocesserne.

Med en høj grad af automatisering i intralogistikløsningerne kan selvlærende AI-systemer optimere og fremskynde alle processer fra modtagelse over lageroverførsel og varepluk til forsendelse.

-hawin

11/12 2023
  • Descartes opkøber irsk virksomhed inden for told- og RFID-løsninger

    Descartes opkøber irsk virksomhed inden for told- og RFID-løsninger

    logistikloesninger ›Descartes Systems Group, med flere kontorer i Norden, opkøber Aerospace Software Developments (ASD). En irsk virksomhed, der leverer toldsoftware til logistikleverandører samt RFID-løsninger til luftfartslogistik.
  • Insektproduktion er et nyt forretningsområde for Sealing System A/S

    Insektproduktion er et nyt forretningsområde for Sealing System A/S

    logistikloesninger ›Leverandøreren af automatiserede end-of-line pakkelinjer i Skandinavien har sammen med den danske virksomhed ENORM Biofactory udviklet XIO - Intelligent Farming - et logistiksystem med datatracking til produktion af insektprotein
  • Nyt terminalområde i Københavns Lufthavn tager form

    Nyt terminalområde i Københavns Lufthavn tager form

    logistikloesninger ›Forleden var der rejsegilde i rå-huset med de kommende 60.000 nye kvadratmeter. Byggeriet bliver i syv etager og får i kælderetagen bl.a. etableret 2,5 km ekstra bagagebånd oven i lufthavnens eksisterende 10 km
  • Robotternes indtog på Vestkysten

    Robotternes indtog på Vestkysten

    logistikloesninger ›Til en af Danmarks største webshops - Med24.dk i Løkken - skal SystemTeknik Logistics (STL) og Geek+ levere en banebrydende automationsløsning som inkluderer 30 gulvrobotter gulvrobotter
  • Selvtænkede robotter er fremtiden

    Selvtænkede robotter er fremtiden

    logistikloesninger ›EU-projektet RoboSapiens vil give morgendagens robotter evnen til at tilpasse sig store og uforudsete ændringer i deres miljø – herunder arbejdet tæt med mennesker. Projektet ledes af Aarhus Universitet og med i det er Teknologisk Institut, som bl.a. har fokus på renovering af elektronik
  • Scape Technologies lancerer Scape CoCreator

    Scape Technologies lancerer Scape CoCreator

    logistikloesninger ›3D robot guidance platformen, Scape CoCreator kombinerer avanceret 3D Vision-teknologi og AI med intuitiv, kodefri programmering af robotter, og er designet til at forenkle robot-automatisering
  • Molslinjen vinder prestigefuld pris for AI-styret lastesystem

    Molslinjen vinder prestigefuld pris for AI-styret lastesystem

    logistikloesninger ›I Orlando i Florida blev Molslinjen i nat dansk tid udråbt som vindere af Franz Edelman Award, der betragtes som "Nobelprisen i Operations Research”. Rederiet vandt prisen foran giganter som eks. tyske ALDI, American Airlines og McDonalds i Kina
  • Siemens, Universal Robots og Zivid præsenterer totalløsning til plukkeopgaver

    Siemens, Universal Robots og Zivid præsenterer totalløsning til plukkeopgaver

    logistikloesninger ›De tre parter er gået sammen om at skabe en innovativ løsning, der strømliner lagerautomatisering og løser vedvarende udfordringer ved intralogistiske "fulfillmentopgaver". Løsningen er i fuld gang med at blive præsenteret på messer og ved forskellige arrangementer