OnRobot tog guldet i Hannover
Enrico Krog Iversen, CEO, OnRobot og Björn Milsch, General Manager DACH & BENELUX, OnRobot med Robotics Award 2019

OnRobot tog guldet i Hannover

Danske OnRobots Gecko Gripper har vundet den fornemme pris Robotics Award på dette års største robotevent i Europa, Hannover Messen, som foregår fra 1. til 5. april

Teknologien bag den banebrydende opfindelse blev oprindeligt blev opfundet af NASA, med formålet at indsamle defekte satellitter og andet rumaffald.

Fynboerne fra OnRobot har forfinet denne teknologi til et mere jordnært brug, nemlig at opsamle og placere emner og til emballageapplikationer.
Teknologien er inspireret af gekko firben og bruger den samme van der Waals kraft, som en gecko bruger til at løbe op ad en væg.

Til forskel fra vacuumgribere behøver Gecko Gripper ingen luftkompresser, ligesom den heller ikke efterlader mærker på de emner, den samler op. Og det faldt altså i dommernes smag på Hannover Messe, da Robotics Award blev uddelt for niende år i træk.

Måske mere hæder på vej
Men, det stopper ikke her for OnRobots Gecko Gripper er så banebrydende, at den kan løbe med endnu mere hæder - måske den største af dem alle.

Griberen er nemlig også nomineret til The Edison Awards, der ofte bliver betegnet som 'innovationens Oscar-uddeling. The Edison Awards løber af stablen den 4. april i New York City - så OnRobot kan dermed vinde to store internationale priser i samme uge.

-Vi er meget stolte af at modtage Robitics Award som branchens førende one-stop-shop med alle tænkelige værktøjer, der kan bruges på en robotarm. For få år siden skulle virksomhederne selv konstruere de værktøjer, som var nødvendige for at bruge en robotarm. Nu kan vi levere alle de værktøjer, de skal bruge, og de er lette at anvende. Vores ambition er at være førende i verden, når det gælder end-of-arm-tooling til robot-arme. Derfor har vi nu sikret, at alle vores fleksible gribere kan bruges på stort sagt enhver type robot uanset fabrikat, siger OnRobots general manager, Northern Europe, Thomas Knudsen.

Gecko Gripper løser nogle af den globale industris hidtil uløselige automationsudfordringer, og kan for eksempel monteres på robotarme fra Universal Robots, KUKA, Kawasaki og Fanuc.

Klæber sig til og løfter glatte flader
Gecko-griberen hæfter på og løfter til alle flader, også perforerede og porøse emner. Den unikke teknologi åbner nye muligheder inden for håndtering af for eksempel solpaneler, printplader, metalplader og glas.

Teknikken er oprindeligt udviklet af Nasa og udnytter den samme teknik, som gekkoen ude i naturen bruger til at klæbe sig fast på de overflader, den sidder på. Det foregår - lige som i naturen - helt uden af luftslanger. Gecko-griberen har indbyggede sensorer, så den kan genkende emnerne på afstand og løfte dem meget præcist.

-lipe

 

3/4 2019