ncnielsen
ncnielsen
ncnielsen

 

Danmarks største lynladepark etableres ved Storebæltsbroen

Danmarks største lynladepark etableres ved Storebæltsbroen

Sund & Bælt etablerer opfører i alt 50 ladepladser centralt ved Knudshoved på Fyn. Ladepladserne til bl.a. personbiler, varebiler og mindre lastbiler etableres i to faser, hvor de første forventes at være klar til brug i sommeren 2023

Alle ladepladserne vil være udstyret med såkaldte lynladere, som kan levere en effekt på min. 150 kW.
I første fase etableres 26 pladser, som forventes at være klar til anvendelse medio 2023. De sidste 24 ladepladser er planlagt til at blive etableret mellem 2025 og 2027. Den endelige tidsplan afhænger af udviklingen i elbilismen i Danmark og dermed af efterspørgslen af ladepladser.

Projektet understøtter regeringens infrastrukturplan 2035, der netop fremhæver ladeinfrastrukturen som en væsentlig faktor i forhold til at understøtte fremtidens grønne bilisme. Etableringen af ladeparken ved Storebælt bliver således et markant led i regeringens mission om at fremme den grønne omstilling og binde Danmark sammen for en voksende andel af elbilister.

Samme pris for alle elbilister
Lynladeparkens centrale placering midt i landet betyder, at den forventes at blive anvendt hyppigt af både danske og udenlandske elbilister. Derfor får alle elbilister mulighed for at benytte ladestanderne til samme pris, uanset abonnement.

-For Sund & Bælt er det vigtigt, at ladeparken kommer til at gøre en markant forskel for den grønne bilisme i Danmark. Vi vil gøre det så nemt som muligt for elbilister at benytte vores forbindelser på tværs af landet, og derfor skal alle, der ønsker at benytte ladeparken, naturligvis kunne gøre det på helt ens betingelser, siger Mikkel Hemmingsen, CEO i Sund & Bælt.

Lynladeparken vil ud over personbiler kunne benyttes af eldrevne varebiler og mindre lastbiler samt af biler med påhængskøretøj såsom trailer, campingvogn m.v. Selve pladsen bliver desuden indrettet, så den fremstår indbydende, tryg og let tilgængelig for handicappede.

-lipe

Læs mere om transport & distribution

1/11 2022

Flådestyring

Fødevaretransport

Messer

National distribution

National Transport

Pakkedistribution

Ruteoptimering

Tempereret lager logistik

Transportstyring

Truckterminaler

Tilføj dit firma her.
Send en mail.