Verdens første brintanlæg vinder hi-messens bæredygtighedspris

Verdens første brintanlæg vinder hi-messens bæredygtighedspris

Projektet Brande Brint med Siemens Gamesa Renewable Energy i spidsen er netop blevet udpeget som vinder af 'hi Sustainable Development Award 2021' for sin indsats med at omstille den tunge transport til bæredygtig brint. Prisen blev overrakt i forbindelse med åbningen af Technomania på hi-messen i Herning

Siemens Gamesa og projektet Brande Brint er onsdag blevet hædret på hi Tech & Industry Scandinavia med bæredygtighedsprisen 'hi Sustainable Development Award 2021'.

Prisen tager afsæt i FN's 17 verdensmål, der sætter retningen for en mere bæredygtig udvikling for såvel mennesker og dyr som miljø og klima.

Hi-awarden blev overrakt i forbindelse med åbningen af teknologieventen Technomania, hvor administrerende direktør i MCH Georg Sørensen bød velkommen og takkede Ingeniørforeningen IDA for den store indsats med Technomania, hvorefter formand for ingeniørforeningen IDA Thomas Damkjær Petersen i samarbejde med chef for Fremstillingsindustrien Jacob Kjeldsen præsenterede de nominerede og afslørede vinderen af 'hi Sustainable Development Award 2021': Siemens Gamesa og projektet Brande Brint.

- I fremtiden er CO2-udledning og flyskam afløst af ren energi og vand. Derfor vinder Siemens Gamesa og de lokale partnere i Brande Brint årets hi-award for at bane vejen til denne bæredygtige fremtid. Vi i juryen har lagt vægt på, at dette partnerskab er i færd med at løse en af de afgørende barrierer for grøn omstilling - ikke bare af den tunge transportsektor, men for en bæredygtig økonomi og et bæredygtigt samfund, fortalte Thomas Damkjær Petersen og kaldte vinderne op på scenen til hyldest fra branchen.

Prisen og de 50.000 kroner blev modtaget af innovationsdirektør Poul Skjærbæk og chef for integrerede løsninger Anders Skajaa fra Siemens Gamesa:

- Når man ser det stærke felt af nominerede, er vi vildt beærede over at blive valgt. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke alle de partnere, vi har haft i det her projekt. Vi har mødt enorm opbakning fra alle involverede partnere, alle har bakket op, og vi har faktisk kunnet eksekvere det her projekt på under et år. Det er nærmest helt uhørt, at man kan lykkes med det, så tusind tak til alle dem, der har hjulpet os, lød det taknemmeligt fra Poul Skjærbæk.

De øvrige finalister i finalefeltet var Insatech, Innocell og Lyras.

Fra sort til grøn energi

I valget af Siemens Gamesa havde ekspertjuryen lagt vægt på, at Siemens Gamesa sammen med sine lokale partnere i Brande Brint har etableret verdens første og største brintanlæg baseret på vindstrøm.

Ifølge juryen bliver det helt afgørende for, at vi kan omstille den tunge transport i form af skibe, fly og lastbiler fra sort til grøn energi, hvilket er en forudsætning for at undgå de værste klimaforandringer.

Samtidig viser Brande Brint også vejen for flere og større samarbejder på tværs af sektorer, organisationer og private og offentlige partnere.

Fagjuryen bag hi Sustainable Development Award består af: Thomas Damkjær Petersen (formand for Ingeniørforeningen, IDA), Jacob Kjeldsen (chef for Fremstillingsindustrien, DI), Malene Thiele (head of CSR and SDG, Dansk Erhverv), Søren-Peter Johansen (faglig leder, Teknologisk Institut og DIRA Dansk Robotforening), Eva Harpøth-Skjoldborg (redaktør, CSR.dk), Line Gry Knudsen (rådgiver og ejer af LEARN Consulting) samt Nette Kirkegaard (ejer af Rethink Consultancy).

-hawin

6/10 2021
  • Tyveri af ladekabler eksploderer

    Tyveri af ladekabler eksploderer

    transport ›OK oplever flere og flere tyverier af ladekabler og skruer derfor op for kampen mod kobbertyvene
  • Flexbus forsøger sig med kollektiv trafik

    Flexbus forsøger sig med kollektiv trafik

    transport ›En ny type kollektiv trafik har set dagens lys i Vordingborg Kommune. En flexbus på rute 668 er en del af et forsøgsprojekt igangsat af Region Sjælland
  • Først i Europa med ny tung Man-el-lastbil

    Først i Europa med ny tung Man-el-lastbil

    transport ›Bring har sat sin første tunge el-lastbil i drift i Danmark. Lastbilen, der er 25 meter lang, er den første af sin slags, som MAN har leveret til Europa
  • Københavns Lufthavn dropper fossil diesel

    Københavns Lufthavn dropper fossil diesel

    transport ›Københavns Lufthavn har fået sin sidste leverance af fossil diesel. Fra 1. juli køber lufthavnen HVO biodiesel til sine egne dieselkøretøjer og teknisk udstyr - fra plæneklippere til brandbiler og kæmpestore sneryddere. I alt overgår omkring 320 enheder til det fossilfri brændstof.
  • Offentlige ladestandere til ellastbiler på vej på havnen i Aalborg

    Offentlige ladestandere til ellastbiler på vej på havnen i Aalborg

    transport ›Et nyt samarbejde mellem Port of Aalborg og Norlys betyder, at ellastbiler snart kan tanke strøm på Rørdalsvej i Aalborg. Projektet bliver en del af Norlys’ landsdækkende udbygning af ladeinfrastruktur til tung transport og skal styrke den grønne omstilling i både transportsektoren og havnens erhvervsliv
  • Fart på udbygningen af lynladernetværket

    Fart på udbygningen af lynladernetværket

    transport ›Lynladning langs motorvejsnettet er essentielt for at elbilister kan komme nemt og hurtigt videre, når de kører på tværs af landet – og det bliver kun nemmere fremover. E.ON Drive Infrastructure har nemlig vundet seks rastepladser i vejdirektoratets seneste udbud
  • Ballerup vinder Pedalkraft-Prisen 2025

    Ballerup vinder Pedalkraft-Prisen 2025

    transport ›Ballerup Kommune vinder Cyklistforbundets årlige pris, Pedalkraft-Prisen. Den går hvert år til en arbejdsplads, der har gjort en særlig indsats for at fremme cykling blandt sine medarbejdere
  • Droneshow satte ny besøgsrekord

    Droneshow satte ny besøgsrekord

    transport ›Net nyligt afviklede International Drone Show i Odense cementerede sin status som en af Nordens største dronebegivenheder ved at tiltrække mere end 1.000 industriaktører på tværs af forsvar, energi, landbrug, mobilitet og kritisk infrastruktur